Rock News

Rock The Underground: „Metal Bunker” – mai mult decât un festival

Weekend-ul promite multe evenimente pentru toate gusturile. Am revenit ieri, ca în fiecare marți, în studio, la emisiunea „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, pentru a vorbi despre superlativele din underground din această săptămână

Am revenit pe capul colegului meu, Cristian Hrubaru, în emisiunea lui, „Rock Driver” pentru a prezenta cele mai interesante evenimente de rock underground care se întâmplă săptămâna asta prin țară. Să vedem ce concerte merită ascultate și ce trupe vom putea descoperi la sfârșit de săptămână!

Vineri, pe 22, clubul Underworld dedică seara sufletelor nostalgice. Division Of Joy, o trupă tribut Joy Division ne va transpune în atmosfera concertelor rock legendare ale anilor 80. Știați că Joy Division sunt considerați părinții mișcării post-punk din Marea Britanie? Au pus accent pe starea de spirit și pe expresie, în loc de furie, creând o formă artistică nouă. 

Vineri și sâmbătă, 22, respectiv, 23 septembrie, ne vom putea bucura de o inițiativă foarte interesantă la Craiova. Festivalul „Metal Bunker” își propune să pună orașul pe harta centrelor importante de muzică metal, aducând pe aceeași scenă unele dintre cele mai apreciate trupe promotoare ale stilului de la noi, dar și din afara granițelor, mai precis, din Serbia și Polonia. Concertele vor fi susținute la Casa De Cultură A Studenților Craiova și vom putea petrece alături de formații precum Crimena, Leather Brigade, Crossbone, RoadkillSoda, BlackSheep și Gallower. 

Sâmbătă, pe 23, Fittonia, un super grup de metal greu de catalogat, are concert în Hardward Pub, la ei acasă, în Cluj. Concertul e și prilejul avanpremierei următorului lor clip, deci seara se va lăsa cu multe surprize și muzică bună! Nu vin singuri, ci cu o trupă din Budapesta, Nest Of Plagues. Aceștia cântă o combinație frumoasă de metalcore și nu metal. 

Tot sâmbătă, 23 septembrie, are loc „Notes From The Underground”, un concert triplu în Fabrica, cu trei dintre cele mai gălăgioase formații bucureștene. Far Away From Earth, sau F.A.F.E., după cum alintă fanii trupa, a lansat recent albumul de debut auto-intitulat și se remarcă prin lirica frumos structurată, linii melodice electrizante și accente de caval. Impersona e o formație care îmbină cu talent mai multe elemente sonore. Are câte ceva pentru toată lumea, de la groove, la garage rock. Iar ultima, dar nu cea din urmă, Lost Sanity aduce acel element de brutalitate concertului. Băieții cântă un metal nonconformist, compus pe principiul libertății artistice.

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 19.09.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:20

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28