Rock News

Mike McCready (Pearl Jam) scrie o operă rock despre Chris Cornell și oferă un update despre viitorul album Pearl Jam

Mike McCready de la Pearl Jam a dezvăluit că scrie o operă rock despre Chris Cornell și scena grunge din Seattle. Pearl Jam și trupa lui Cornell, Soundgarden, au apărut cam în aceeași perioadă (1990 și 1984, cu Pearl Jam primind suport din partea lui Cornell) și au devenit pilonii scenei grunge, împreună cu Nirvana.

Într-un nou interviu pentru Guitar World, McCready a dezvăluit că lucrează la un proiect prin care să-și amintească de Cornell. „Îl privesc drept unul dintre cei mai mari cântăreți și compozitori ai tuturor timpurilor, în afară de faptul că mi-a fost prieten”, a spus McCready. „Îl iubesc pe Chris și lucrez la un mic proiect despre scena din Seattle și un fel de operă rock. Este din punctul de vedere al experienței mele de pe scena muzicală din Seattle și el face parte din ea”.

Update despre viitorul album Pearl Jam

McCready a oferit, de asemenea, o actualizare cu privire la progresul noului album Pearl Jam și l-a lăudat pe producătorul Andrew Watt, subliniind că discul este aproape terminat, însă nu crede că va apărea în acest an.

El a adăugat că Watt a adus trupei „o energie, tinerețe și o ureche muzicală grozavă de care cred că avem nevoie”.

Foto: Getty Images/ Guliver.