Rock Evergreen

Concerte care merită o șansă în septembrie…

Am avut o vară plină de evenimente muzicale notabile.


Cred că, după o pauză concertistică cauzată de pandemie, putem spune că România și-a luat revanșa cu o serie de artiști de top din toate genurile care au concertat în toate colțurile țării. Deși toamna ne bate oficial la ușă, vremea încă ne mai permite să ne bucurăm de cel puțin o lună de evenimente outdoor pentru a încheia cum se cuvinte sezonul muzicii în aer liber înainte de a ne reîntoarce la Sala Palatului și la restul locațiilor de interior de care dispune Capitala.

Implant Pentru Refuz - Concert Aniversar #28 – sâmbătă, 9 septembrie, Quantic

Sâmbătă, 9 septembrie, toate drumurile duc spre Club Quantic. Trupa de rock timișoreană, Implant Pentru Refuz, sărbătorește cu mândrie 28 de ani de existență și activitate. Sub numele de "Old School New School - concert aniversar #28", această seară va aduce în prim-plan o călătorie muzicală în timp, reunind pe scenă atât ritmurile clasice, cât și cele noi. Trupa actuală îi va aduce pe scenă pe scenă pe membrii vechi ai formației, Tzavă, Pupilu, Bulbuc, Iști și Ochelari, care vor cânta alături de ei melodiile care i-au consacrat.


Grimus - Backyard Acoustic Season – miercuri, 13 septembrie, Expirat 

Cu mai bine de 16 ani de activitate, clujenii de la Grimus au devenit o trupă-fanion a mișcării alternative de la noi din țară. Au lansat până acum cinci albume de studio, cel mai recent în primăvara anului trecut, marcând astfel primul disc integral în limba română, după ce toată cariera au lansat mai mult muzică în engleză. Personal i-am descoperit întâmplător când i-am văzut în deschiderea concertului Queen, în 2016, la București, iar de atunci am rămas un avid urmăritor al lor. De altfel, trupa a mai deschis concerte precum Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian și Moby. Cu compoziții când energice și optimiste, când profunde și pline de semnificații, Grimus aduc cu ei întotdeauna un spectacol sincer, elegant și plin de vitalitate.


LOUIS TOMLINSON - Faith in the Future World Tour – duminică, 17 septembrie, Arenele Romane

Tomlinson și-a început cariera în urma participării la X Factor UK, unde a devenit membru al fenomenului mondial One Direction, alături de Harry Styles și colegii lor. După destrămarea boyband-ului, britanicul și-a lansat cariera solo cu care a avut mare succes mondial. Printre cele mai celebre piese ale starului pop se numără „Back To You”, o colaborare cu Bebe Rexha, cu sute de milioane de vizualizări în online. Ceva ani mai târziu, cântărețul a revenit în competiția care l-a lansat, însă ca jurat și mentor. Acum, a pornit într-un turneu mondial pentru promovarea celui mai recent album, prilej cu care va ajunge și pentru prima oară în țara noastră, devenind astfel primul membru One Direction care să ajungă la noi.