Rock News

Rock The Underground: Ne pregătim de Posada Rock Festival 2023

E o săptămână plină de evenimente de toate felurile, în lumea underground! Lansări, concerte și, desigur, ne apropiem de un weekend cu festivaluri importante

Așa cum, probabil, v-am obișnuit, am vorbit și ieri răgușită la radio. Asta pentru că mereu mă trezesc în primul rând la concerte. Dar, să trecem la lucrurile importante: underground-ul românesc.

Doomsday Astronaut dă tonul! Pentru cei care nu știu de această formație, e o trupă de metal progresiv instrumental, superbă, condusă de unul dintre cei mai talentați chitariști de la noi, Waqas Ahmed. Formația lansează primul single de pe următorul album, intitulat „Djent Djinn”. Piesa se numește „Born Of Smokeless Fire” și, cumva, a dat și titlul albumului. Asta pentru că Djinn e un personaj creat de Waqas, născut din foc fără fum. Cântecul, deși lipsit de versuri, stimulează imaginația și creează, în mintea ascultătorului, imagini foarte vii. La fel pot spune și despre restul albumului, care va ieși pe 4 octombrie. Pe Doomsday Astronaut o vedem la Posada Rock Festival. Anul trecut, formația a câștigat concursul. 

The Voodoo Child lansează „Stuck In Time”

Pe 1 septembrie avem parte de încă o lansare de care sunt foarte încântată. The Voodoo Child lansează „Stuck In Time” vineri. Am vorbit cu membrii trupei și iată câteva cuvinte de la ei: „Prin piesa «Stuck In Time» am încercat să transmitem perspectiva pe care o are un artist asupra vieții. Piesa este contrastată de secvențe calme și de unele mai antrenante ce denotă exact stările artistului. De aceea, haosul nostru organizat reprezintă toate obstacolele și lucrurile bune, care ni s au întâmplat în contextul trupei sau în viața noastră personală”.

Nu putem să omitem Posada Rock Festival, care va avea loc între 1 și 3 septembrie. Voi pune accent pe concurs, asta pentru că Posada e o rampă de lansare fantastică pentru trupele underground. Vor concura, printre mulți alții, Crimena, Wildchild, Neon Prophecies, Leather Brigade și desigur, The Groovy Bastards care au dobândit dreptul de a intra direct în finala Posada Rock Festival, la concursul Constelații Rock. Toate trupele care au intrat în finală sunt extrem de talentate, eu nu am nicio idee cine ar putea fi câștigătorul. 

Că tot vorbeam de 1-3 septembrie, aș vrea neapărat să închei menționând „Livada Cu Stele”. E un festival caritabil la Nucșoara, care merită văzut și susținut. Acesta e un eveniment Casa Bună, care are scopul de a strânge fonduri pentru „Grădinița Bună”. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Eyedrops, Delta Pe Obraz, Dora Gaitanovici, Ada Milea, Vama și mulți alții. 

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 29.08

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:35

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28