Rock News

Green Day vinde tricoul „Ultimate Nimrod” cu fotografia lui Donald Trump de la arestare

Încasările vor contribui la procurarea de hrană pentru cei afectați de incendiile din Maui.

Fostul președinte american Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp, joi, într-o închisoare din Atlanta, fiind acuzat de tentativă de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidențiale desfășurate în 2020 în statul Georgia, apoi eliberat pe cauțiune. Nu a putut evita procedurile judiciare în astfel de cazuri, așa că a devenit primul fost președinte american căruia i se face o fotografie de identificare.

Donald Trump a postat pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, pentru prima dată din ianuarie 2021 adresa site-ului său web și fotografia de cazier cu o legendă cu majuscule: „Interferențe electorale. Nu mă predau niciodată!”

În câteva ore, site-ul său de campanie vindea căni, tricouri și răcitoare de băuturi cu marca „mugshot”.

În timp ce Trump este deja ocupat să-și vândă imaginea pe tricouri și căni de cafea, trio-ul punk Green Day a decis să folosească imaginea istorică. Grupul - care a protestat împotriva lui George Bush și războiul din Irak cu „American Idiot” din 2004 - vinde propriile tricouri cu Dolnad Trump, modificând temporar coperta albumului lor, „Nimrod”. 

Tricoul, pe care trupa l-a numit „tricoul suprem Nimrod”, este la vânzare pentru 35 de dolari, iar de încasări va beneficia o organizație care ajută victimele incendiului din Maui.

Foto: Instagram Green Day.