Rock News

Ultima seară de KIMARO 2023, #RockNights

Ieri a fost ultima zi a festivalului KIMARO de anul acesta și am petrecut-o sărbătorind muzica rock autohtonă

Începusem să resimt puțin oboseala acumulată în celelalte două zile de festival, însă eram încântată de #RockNights. Am ajuns în incinta festivalului cu mult înainte de începutul serii, pentru că voiam să văd cum se mișcă lucrurile la probele de sunet. Am vorbit acolo cu Alin „Coiotu’” Dincă și Călin Pop care au și transmis prin rețelele de socializare câteva cuvinte fanilor.

Lucrurile au început ușor, ușor să miște în jur de ora șase. Zona de backstage vibra de entuziasm, fiecare rockstar stătea vesel la vorbe cu colegii de brazdă. Spectacolul a început cu trupa Dinfier, constănțenii care de doi ani deschid seara rock la Kimaro. Publicul a început să se adune pe ritmuri dure de heavy metal. Am stat prin fața scenei, pentru a captura câteva momente pe telefon și cu greu l-am scos din buzunar. Dinfier e o formație care te rupe puțin din ritm și te conduce pe al lor. Asta pentru că se vede de la o poștă cu câtă bucurie cântă pe scenă.


Anton a fost al doilea număr al serii, plin de momente frumoase. Ca la fiecare spectacol, formația dă dovadă de carismă și tact muzical. Totuși, o calitate pe care o apreciez foarte mult la trupă e omenia. Concertul a transmis spectatorilor, în primul rând, sentimentul de frăție, de colaborare și prietenie. „Oglinda Timpului”, o piesă introspectivă cu versuri intime și pe față, așa cum am aflat chiar de la Ovidiu, mai târziu, la interviu, au interpretat-o alături de prezentatorul Cristian Hrubaru, cu care, de altfel, au și înregistrat cântecul. În această formulă au cântat și imnul „Bikers For Humanity”, al proiectului pe care îl susținem cu cea mai mare mândrie.

Un număr mare de voci s-au unit pentru a cânta împreună cu Altar. Fie că ești un mare fan sau nu, poate fi dificil să te abții să nu strigi cu ei pe „S.O.S.” sau „Atitudine”. În același spirit, Altar i-au chemat pe scenă pe Ovidiu Anton și pe Cristian Hrubaru pentru a interpreta câte o piesă cu fiecare. Asta înseamnă o comunitate frumoasă de rockeri, să ne bucurăm împreună de muzică și să ne susținem unii pe ceilalți!

Nu puteam vorbi de frați fără să vorbim și de Trooper! Foarte mulți fani se adunaseră în fața scenei cu tricouri Trooper, de la copii la adulți. Asta dovedește faptul că formația, datorită talentului nemărginit, pasiunii și personalităților plăcute ale membrilor, farmecă pe oricine. Publicul zdruncina pământul sub picioare, sărind și bătând apăsat pe ritm din picioare. Coiotu a mobilizat mulțimea să cânte după el, miile de voci urmând instrucțiunile solistului cu precizie, cântând cu zâmbetul pe buze.

În pauza de cablare Cristian Hrubaru a dorit să recreeze un moment special, așa cum a fost unul și anul trecut, atunci când a cântat „Bohemian Rhapsody” alături de spectatori. De data aceasta miile de oameni au cântat la unison „Dacă ploaia s-ar opri” de Cargo, sărbătorind 20 de ani de la lansarea unei piese extrem de dragi comunității de rockeri din România.


Seara și, totodată, festivalul KIMARO a fost încheiată de legendara trupă Celelalte Cuvinte. E impresionant să te uiți la Călin Pop, să te gândești la anii pe care i-a trăit pe scenă și să știi că se simte ca la început alături de public. Cântă cu energie și foc și creează o conexiune specială cu publicul. A fost un final memorabil, pe care sigur îl vom povesti nepoților!