Rock News

Trupa de rock alternativ The Strizzers a lansat videoclipul „Run From From It All”

E o perioadă înfloritoare pentru rockul alternativ românesc, iar săptămâna asta a mai ieșit o mică bijuterie a genului muzical. Formația bucureșteană The Strizzers a lansat videoclipul noii sale piese, „Run From It All”

În ultima perioadă,  auzim din ce în ce mai multe vești despre rockul alternativ din România. Și vești bune! La începutul săptămânii am avut parte de încă o lansare față de care să ne simțim entuziasmați. 

The Strizzers, trupă de rock alternativ din București, a lansat recent piesa „Run From It All”, un cântec energic, care transmite, sau mai bine-spus impune un mesaj simplu, dar de impact: trecutul ne formează, dar viitorul e în mâinile noastre și nu putem modela unul strălucit, fără să lăsăm în urmă îndoielile, eșecurile sau criticile contraproductive. Chiar și linia melodică te îndeamnă să „alergi”. Așa cum am spus, e plină de energie, iar ritmul alert se îmbină perfect cu mesajul încurajator al versurilor, dând senzația de „fugă” către un viitor mai interesant și un scop individual clar. Vocea solistei, Monica Costin, aspră, dar de o intensitate feminină superbă, conduce cu mult tupeu și putere piesa. Îmi place, pentru că melodia urmărește elementele cheie ale rockului alternativ, dar aduce câteva aspecte revigorante stilului. 


Videoclipul muzical, care pare a fi scos dintr-o realitate inventată de un algoritm cu inteligență artificială, completează tema centrală a piesei. E o privire către un viitor distorsionat, dar optimist, plin de culoare și forme schimbătoare, familiar și, totuși, cu un aspect extraterestru. Atmosfera menține acel sentiment de confort al cunoscutului, în timp ce explorează o ipotetică latură digitalizată apercepției asupra lumii noastre. Cu toții putem recunoaște cadrele, filmate pe străzile din București, apoi transformate în ceva ce numai un „cyborg” ar putea vedea cu „ochiul liber”. 


Am luat legătura cu membrii The Strizzers, pentru a afla mai multe detalii despre piesă și videoclip. Aceasta e declarația lor: 

„Ne-am dorit de mult să avem un videoclip animat. Am avut o primă încercare la „See the Lights”, însă conceptul de la momentul respectiv nu a funcționat și a trebuit să îl abandonăm. Cu toate acestea, ideea a rămas acolo și la „Run From It All” a fost momentul perfect să o scoatem de la sertar și să o reinventăm.

Ne-am documentat puțin despre ce presupune augmentarea video cu ajutorul inteligenței artificiale, am testat câteva variante și, în cele din urmă, am ales cea mai potrivită unealtă pentru noi. A urmat o zi de alergat de colo-colo prin București și filmat tot felul de cadre, unele cu care am plecat în minte de acasă, altele cât de poate de spontane. 

Povestea în sine e ce a unei lumi distopice, în care lucrurile arată oarecum familiar, dar nu chiar așa cum le cunoaștem și percepem în viața de zi cu zi. O lume în care realitatea se îmbină cu fantezia și în care totul este posibil, inclusiv visurile alea pe care le considerăm fiecare dintre noi prea mărețe pentru ca vreodată să devină parte din realitate. Cumva, cam despre asta este vorba și în piesă – despre lupta pentru visurile tale, indiferent cât de nebunești par.

 

Alexandru Cardos (basistul) a fost cel care și-a asumat misiunea de a asambla și edita acest material. Credem că a făcut o treabă fantastică. Ne transmite următoarele: «A fost o experiență interesantă. Algoritmul folosit duce la rezultate neașteptate câteodată. Trebuie o mentalitate puțin diferită față de un montaj «clasic». Oricum, ideea de «percepție» a realității obiective cred că e ilustrată destul de bine. Tot ce trăim este, de fapt, o experiență unică a fiecărui individ”.

Rămâneți la curent cu activitatea trupei The Strizzers pe Facebook și Instagram!