Rock News

Trupa de rock alternativ Wildchild lansează „Voices”

Sibienii de la Wildchild lansează „Voices”, primul single de pe viitorul EP, „The Last Digit of π”

Încă din 2015, trupa Wildchild din Sibiu s-a făcut remarcată pe scena locală, ba chiar și pe cea internațională. A pornit ca un proiect inocent, pe vremea când membrii fondatori erau doar boboci la liceu, însă cu multă muncă și pasiune, tinerii au reușit să atingă performanțe impresionante. Printre cele mai mari prestații se pot enumera cele din cadrul festivalului ARTmania, Focus in the Park, Live Music Summer Camp Brezoi, Holzstock Festival, Sibiu Sounds și live-urile de la Rock FM. Trupa a obținut mai multe premii, printre care se numără câștigătoarea semifinalei GBOB și locul 6 în finala DEER MUSIC 3 în anul 2020.  

E impresionant cum muzicienii au reușit să clădească o carieră și o identitate muzicală solidă de-a lungul anilor. Totuși, abia anul acesta au susținut că au reușit să comprime într-un cântec tot vârtejul de emoții din ultimii opt ani de activitate. „Voices” nu e un îndemn clișeu să îți urmezi visul, e o mărturisire a tuturor sentimentelor copleșitoare și a stărilor sfâșietoare prin care treci atunci când chiar te dedici chemării tale. Piesa vorbește despre cum se simte să te ridici, în ciuda adversităților și a celor de părere că nu vei ajunge niciodată sus, chiar dacă acel cineva, adesea, ești chiar tu. E greu să vorbești despre efortul de a-ți depăși limitele, în principiu, pentru că totul se rezumă la credința că o vei face, deși nu știi cum o să ajungi acolo sau când. Incertitudinea și schimbarea sunt elemente ale vieții pe care cu greu le îmbrățișăm, însă atunci când simțim că o facem, sună exact ca „Voices”.

Membrii actuali vin din diferite sfere muzicale, precum blues, metal modern și rock-ul anilor 80, influențe evidente în piesă, axându-se în prezent pe conturarea unui stil propriu. Din punctul meu de vedere, e exact acel stil care te trimite înapoi în timp, cu un văl de modernitate și atemporalitate. 

După o pauză de câțiva ani, membrii fondatori, Ștefi Popa, chitară și voce, și Dorian Niță, au decis să pună Wildchild înapoi pe roți și au călcat accelerația. Alături de cei doi membri noi, Andy Dragomir la bas și Victor Bodea la tobe, au început să lucreze la un EP, cu care să spargă încă o dată gheața. Materialul se va numi „The Last Digit of π” și va apărea la toamnă. În anticiparea lui, Wildchild lansează vineri primul single, „Voices”, după care vor mai lansa treptat piese. 

Am luat legătura cu Stefi, Andy și Dorian, pentru a înțelege de ce „Voices” semnifică, pentru ei, o renaștere a formației, ce noi forțe aduc în scenă și ce provocări a presupus punerea în mișcare a producției EP-ului. Iată ce au avut de spus:

Ștefi 

„«Voices» e o piesă care abordează teme destul de profunde și intime din viața mea. Definește stări prin care am trecut de-a lungul anilor, trăiri pe care le-am avut și drumul pe care l-am parcurs, până în momentul în care mă aflu acum. De când mă știu, nu m-am încadrat în societate foarte bine și am avut alt mod de a vedea viața, iar pentru acest lucru, de multe ori, lumea a vrut să-mi taie aripile. «Voices» este o piesă despre evoluție personală, despre creștere și despre vindecare. Îmi doresc tare mult să ajungă la cine are nevoie de ea și să știe că nu este singur, până la urmă, ăsta cred eu că este rolul muzicii”.

Andy

„Eu am venit recent în trupă, respectiv anul trecut, în primăvară, și am început să lucrăm la piesele care erau, oarecum, în stadiul de demo. Am stabilit cu trupa să ne ocupăm de «Voices» prima dată, deoarece a fost cea mai complexă melodie dintre toate și era aproape finalizată ca structură. Procesul de producție al piesei a fost mai complicat și mai lung decât ne așteptam inițial. Am refăcut structura, am retras toate instrumentele de nenumărate ori și, la un moment dat, aveam impresia că nu vom mai finaliza niciodată piesa. Lucrul acesta se datorează și faptului că ne-am ieșit puțin din zona de confort. Dacă e să comparăm piesa asta cu primul album, se vede clar o evoluție, atât din punct de vedere muzical, cât și compozițional, cred eu. A fost o provocare pentru toți. Pentru mine în primul rând, deoarece a fost prima melodie la care m-am implicat în procesul de producție și mă bucur că am avut alături niște oameni super faini și creativi. Desigur, nu am fost doar noi, membrii formației, în spatele acestei piese. Am primit mult ajutor legat de canto și tehnică vocală din partea vocalistei Meerah (trupa AlphaQ). Nici fără ajutorul lui Călin Iordache (trupa Stiff Kicks), pe partea de mixing si mastering, piesa nu ar fi sunat așa cu siguranță”.

Dorian

„«Voices» e cea mai complexă piesă pe care am compus-o până acum ca trupă și ascultând-o puteți retrăi un carusel de emoții. Sper ca toată lumea să se regăsească în aceste stări și să conștientizeze mesajul principal: «Luptă pentru țelurile tale și nu te lăsa doborât de cei ce te înconjoară!». Piesa aceasta cuprinde toate trăirile pe care am vrut să vi le transmitem vouă, publicului, încă de la începutul acestui proiect muzical”.