Rock News

„Noutățile din rock” au plecat odată cu matinalul estival Rock FM, pe plajă

Odată cu mutarea „Rock In The Morning, cu Ciprian Muntele” pe playa Reyna din Constanța pentru două săptămâni, s-a mutat temporar și rubrica „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu”. Că vorba aia, Muntele merge la mare, dar să nu meargă, totuși, singur. În direct de pe plajă am aflat cine a mai pornit în turnee de adio, cine tocmai le-a încheiat, ce se mai lansează în muzica rock și ce evenimente nu merită ratate perioada următoare.

Motive de invidie pentru cei care au ratat ediția 2023 Electric Castle

Până să plece „Rock In The Morning, cu Ciprian Muntele” pe plaja Reyna din Constanța, echipa titulară a matinalului Rock FM a prezentat o serie de ediții speciale „Morning Glory” în direct din inima festivalului de la Bonțida. Acolo, alături de zeci de mii de oameni, colegii noștri ne-au transmis zilnic atmosfera festivalului și mai ales a celor mai așteptate concerte, precum și interviuri exclusive cu unii dintre cei mai fani artiști. Highlight-ul ediției din acest an a fost prezența legendarului Iggy Pop pe scena Electric Castle. Lui i s-au adăugat nume sonore precum Nothing But Thieves, The HU, dar și nume de rezonanță autohtonă precum Coma, Byron și Vița de Vie. Cei din urmă au umplut, la propriu, Main Stage-ul, în ultima seară, cu o orchestră simfonică alături de care au concertat. Cine a fost toamna trecută la Sala Palatului înțelege că o închidere mai potrivită nu se putea. Cu ocazia asta, se cuvin felicitări pentru echipa festivalului, care include în line-up de pe scena principală și trupe românești, celebrând și încurajând astfel industria muzicicală de la noi. 

Apropo de Vița de Vie, ei ne dau din nou întâlnire la Sala Palatului pe 17 noiembrie, cu un nou concept de concert: 360 grade. Mai multe detalii și inclusiv bilete sunt disponibile aici.  


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 24.07.2023 - ediție de matinal, de pe plaja Reyna

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:06:35

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Mr. Big și-a început turneul de adio

Duminică seară, 23 iunie, Mr. Big a început The Big Finish Farewell World Tour, în China. Din păcate, asistăm, într-un fel, la o schimbare generațională în muzică, tot mai mulți artiști și trupe de renume fiind în acest moment în turnee de retragere. Trupa, care a promis că va extinde ultimul turneu până în 2024, a preluat ștafeta de la Dead & Company, care tot aseară au avut ultimul lor concert. 



Creed se reunește după 12 ani

Dacă ediția trecută a rubricii pe care o auziți de regulă în fiecare luni de la 16.30, la „Rock Driver, cu Cristian Hrubaru”, așteptam cu sufletul la gură anunțul oficial din partea trupei Creed, iată că acum e oficial: după 12 ani, fanii îi vor putea revedea pe Creed din nou pe scenă! Băieții vor susține primul concert reuniți în 2024, în cadrul unui turneu prin Statele Unite ale Americii. 



Slash anunță un nou album solo

După ce au fost Guns N Roses acum o săptămână la noi cu un maraton live de peste trei ore și povesteam în ediția trecută că se pregătesc de lansarea unui single, extras de pe viitorul album, avem vești și de la chitaristul Slash. Legendarul muzician pregătește, la rândul lui, un disc solo pe care-l descrie foarte orientat către blues, cu multe colaborări alături de diferiți soliști și care va semăna, într-o oarecare măsură, cu primul său album solo. 



Care sunt cele mai interesante trei evenimente rock de săptămâna asta?

ARTmania aduce la Sibiu între 28 și 30 iulie un line-up senzațional, unde numele principal va fi trupa Porcupine Tree, o revenire neașteptată pe scena internațională a muzicii rock. Alături de ei, o mulțime de alte nume de rezonanță vor întreține atmosfera din Piața Mare a micului oraș medieval. 


Vama revine în forță la Arenele Romane, sâmbătă, 29 iulie! Băieții au descris show-ul ca fiind concertul anului Vama, atât pentru ei, cât și pentru fanii care vor veni alături de ei. 

Chiar de pe plajă am și anunțat, în dimineața asta, norocoasa câștigătoare a invitației duble la concertul Vama, oferită în cadrul matinalului estival Rock FM. Mihaela, felicitări și distracție plăcută la concert!


Numai mâine nu-i poimâine și ne revedem pe Arena Națională din Capitală, de data asta la Depeche Mode. Miercuri, 26 iulie, înspre orele 21.00, celebra trupă revine în fața a zeci de mii de fani români în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album de studio, „Memento Mori”. Negreșit ne vedem acolo și joi o să și povestim, tot de pe plajă, cum a fost show-ul care se anunță unul dintre cele mai mari și importante evenimente muzicale ale acestui an.