Morning Glory

Ultima zi de Electric Castle 2023

Orice lucru bun are și un final. Ieri a fost ultima zi de Electric Castle și de emisie de la Bonțida iar realizatory au vorbit cu artiști, persoane din organizare și festivalieri, pentru a încheia, așa cum se cuvine, matinalul de festival

După ce a fost clarificat conflictul amical din seara anterioară ultimei ediții de matinal de festival, dintre Mîhăi și Dragoș Olteanu, Răzvan a povestit despre cum a apărut în poze de nuntă. Cuplul a ales să facă petrecerea de căsătorie chiar la Electric Castle, iar tentația de a face „photobombing” a fost prea puternică. 

După relatarea peripeției, gloryoșii l-au primit pe Adi Despot în studioul „Morning Glory” din fața castelului Banffy. Acesta a povestit despre cum a făcut un concert micuț în incinta zonei de camping și despre conceptul pe care urma să îl aducă în seara de duminică pe scena principală. Vița de Vie urma să facă un concert simfonic cu Filarmonica din Transilvania, un concept care a avut parte de multă apreciere și care insuflă o nouă viață pieselor consacrate ale formației. 


Invitatul a fost întrebat și de părerea sa despre concertul lui Iggy Pop. A câta oară îl vede Adi pe nașul punk-ului? A treia, desigur. Iar această cântare a fost cea mai bună, după părerea lui. A spus și că Electric Castle e festivalul lui preferat. În afară de ziua de dinaintea concertului său, Adi Despot a cutreierat festivalul până la ora patru dimineața. 

Silvia, ca în fiecare zi de festival, a plecat în recunoaștere, fiind șefa departamentului de investigații „Morning Glory”. Aceasta a dorit să afle care au fost episoadele memorabile ale festivalierilor de anul acesta. Câțiva au intrat în corturile greșite, alții au aruncat peste gardul camping-ului, în văzul agenților de pază, substanțe nepermise, alții, străini fiind, au crezut că se cunosc. Ce se întâmplă la Electric Castle, află toți ascultătory. 


Oltea Zambori, directoarea de comunicare a festivalului, a găsit câteva clipe pentru a pune telefonul pe silent și pentru a intra în direct la „Morning Glory”. E muncă grea. În general, preia în jur de 100 de apeluri pe zi, răspunde la nenumărate mail-uri și trimite o grămadă de mesaje. Răzvan Exarhu a fost, totuși, curios. Oare care au fost cele mai ciudate cerințe ale unui artist? Oltea a spus că nu primesc liste exagerate de dorințe din partea muzicienilor, însă cei care vin cu un show complicat, pot cere o fereastră de până la 15 ore, pentru a instala scena. Tot de la Oltea, realizatory au aflat că Iggy Pop a făcut o plimbare prin Cluj cu nevasta sa, în dimineața de duminică. 


Ultimul interviu a fost cu Silvia Sbârciu, directoarea Filarmonicii din Cluj, care a povestit cu foarte mult entuziasm despre conceptul de concert rock simfonic. Cei 25 de membri ai orchestrei filarmonice, care au urcat pe scenă, alături de Vița de Vie, erau foarte încântați! Chiar și cei care cântă muzică clasică ascultă rock. Răzvan Exarhu a dorit să înțeleagă de ce nu se chiuie și la concertele clasice, că, până la urmă, tot muzică e și aia. Silvia a explicat câteva lucruri legate de protocolul concertelor simfonice, dar l-a asigurat că, în atmosfera Electric Castle, oamenii sunt liberi să țipe, să danseze, să se simtă liberi.