Morning Glory

Prima emisie de la Castel din 2023

Realizatory au început ieri emisiunile Morning Glory, ediția Electric Castle. Iată cum a decurs, pentru gloryoși, prima șuetă la Castel de anul ăsta

Realizatory s-au așezat cu mult entuziasm pentru prima emisiune specială de festival, în studioul cu termopane din fața castelului Banffy din Bonțida. Alături de Sergiu Floroaia și Dragoș Olteanu, au pus în temă ascultătory care mor de cald  acasă. Joi a fost o primă emisiune cu năbădăi, spre exemplu, studioul a fost chiar asaltat de flamingo, pe care au reușit să îi potolească doar cu un pahar de bule.


Ieri, artistul principal a fost George Ezra. Mîhăi a venit pregătit, cu câteva viniluri, pe care să le dea cântărețului la semnat. Silviei nu i-a scăpat nimic, astfel că a ținut în picioare tot departamentul de investigații marca Morning Glory. Adică toate cozile la care stau festivalierii sunt înregistrate și analizate, iar moda de Electric Castle e și ea pusă la punct. După atâta muncă, și-a meritat și răsplata. Am auzit-o cerând cu bucurie „Mai toarnă-mi și mie niște Sangria!”.

Primul interviu a fost cu Mihai Păun, „tatăl” festivalului. Acesta a povestit despre schimbările prin care a trecut festivalul în ultimii zece ani și despre cum își dorește ca lumea să se bucure de natura din Bonțida și de pe lângă castel. Se depun eforturi epuizante, cu două luni înainte de festival, pentru a atinge acest ideal. El recomandă festivalierilor să se cazeze cu mult curaj la camping, unde se pot bucura de o veritabilă experiență de Electric Castle. În plus, Mihai a povestit cum ar dori ca, în zona de camping, să planeze 10.000 de copaci în următorii cinci ani, pentru a ajuta natura. Anul acesta au reușit să pună 2.000.


Infrastructura e una dintre cele mai mari bătăi de cap. Satul Bonțida, de aproximativ 2.500 de locuitori, nu are infrastructura necesară pentru a primi, în valuri dense, în jur de 50.000 de vizitatori. Așa că, drumurile, semnele, rutele și planul de călătorie al mijloacelor de transport înspre și dinspre festival reprezintă o chestiune de logistică pe care încearcă să o îmbunătățească de la an la an. 

Pentru discuția integrală, ascultați emisiunea de ieri, sub formă de podcast, la noi pe site!


Morning Glory la Electric Castle - 20.07.2023

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07