Rock News

Tesseract a lansat „War Of Being”, primul single de pe viitorul album omonim

Trupa britanică de metal progresiv Tesseract, care va concerta la ArtMania anul acesta, a publicat ieri piesa de rezistență de pe viitorul album, care va fi lansat pe 15 septembrie

Iubitorii de metale care vor fi prezenți la festivalul ArtMania din acest an vor avea parte de o grămadă de surprize plăcute. Tesseract, trupa de metal progresiv din Marea Britanie care va urca sâmbătă, 29 iulie, pe scena din Piața Mare din Sibiu, tocmai ce a lansat primul single de pe viitorul album. Discul se va numi „War Of Being”, la fel ca titlul piesei publicate ieri, și va apărea pe 15 septembrie. 

Piesa „War Of Being”, un tur de forță despre bătălia interioară împotriva egoului, e o călătorie sonoră de 11 minute, plină de aventură și întuneric, dar cu un sentiment puternic că gloria e aproape. Ritmurile grele, care se schimbă des și se desprind în alte bătăi, și basul pătrunzător dau acele note de forță și precizie, în timp ce vocea lui Daniel Tompkins, puternică și pe alocuri solemnă, se joacă cu emoțiile piesei într-un fel extrem de expresiv. Chitarele și efectele sonore sunt de-a dreptul spectaculoase. Nu pot decât să stau să mă întreb, dacă acesta nu e unul dintre cele mai pline de pasiune și apăsătoare cântece Tesseract de până acum. Și, dacă acesta e un prim indiciu cu privire la tematica albumului, oare cum continuă povestea?

Videoclipul e o capodoperă de artă digitală. Creată cu ajutorul inteligenței artificiale, imaginile generate de computer sunt impresionante, greu de crezut că, de fapt, nu există decât într-o realitate digitală. Videoclipul urmărește bătălia epică unu la unu dintre doi samurai mecanici, asemănători cu soldații de teracotă, cu fețele acoperite de măști tradiționale japoneze specifice. Se mișcă evocator, de parcă ar fi reali și plini de adrenalina și emoția luptei. Clipul, sau mai bine zis scurt-metrajul, stabilește un univers vizual pentru tărâmul sonic pe care îl ascultăm prin căști, ca un fel de prolog care îți completează firul narativ, creat în neștire de imaginația stimulată auditiv. A fost scris și regizat de Found Format cu regizorul secundar Richard Oakes/Dark Fable Media (Sleep Token).

„«War Of Being» este o luptă pentru acceptare, o bătălie a existenței și o rezistență împotriva ego-ului. Este o luptă pentru control, în timp ce tăiem prin zgomotul de fond al realității. Este nevoia de a ne cunoaște și de a ne identifica cu noi înșine, de a accepta și de a înțelege ce reprezentăm și cine suntem. Există o nevoie urgentă de a distruge masca și de a-ți dezvălui adevăratul sine”, a spus Daniel Tompkins despre piesă. 

„«War Of Being» a fost atotcuprinzător pentru noi, încă de la sfârșitul anului 2019. După ce m-am întors acasă de la filmările pentru «Portals», m-am trezit într-un spațiu mental atât de profund introspectiv. Amploarea muncii și răsplata din acel proiect a făcut oarecum ca acest album să fie inevitabil. Pur și simplu, trebuia să încercăm să vedem cât de departe putem duce un album conceptual cu Tesseract. Formația a dat viață, prin aceste cântece, temelor și ideilor care sunt prezentate prin personajele din povestea «The Strangeland». A fost cu siguranță o modalitate de a explora disonanța internă” a declarat Amos Williams, basistul trupei Tesseract, conform blabbermouth.net. 

Până când lansează albumul, ne delectăm cu acest prim single și așteptăm cuminți până la începerea festivalului ArtMania (28 – 30 iulie), când îi vom asculta live pe cei de la Tesseract și pe mulți alții, în Piața Mare de la Sibiu!