Rock News

Albumul „Senjutsu” al celor de la Iron Maiden a fost certificat cu aur

Iron Maiden a primit un disc de aur pentru vânzările din Marea Britanie ale albumului „Senjutsu”, al șaptesprezecelea din discografie, lansat în 2021

Legendara trupă britanică de heavy metal Iron Maiden a primit un disc de aur din partea lui Tony Harlow, director Warner Music U.K., la primul dintre cele două spectacole sold-out de la O2 Arena din Londra, vinerea trecută, în semn de recunoaștere a succesului albumului de studio "Senjutsu", aclamat de critici, care s-a vândut în peste 100.000 de exemplare fizice în Marea Britanie.

Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden, a declarat: „Aur? E fantastic! Încă de la lansarea primei piese de pe «Senjutsu», «The Writing On The Wall», am știut că acest album va funcționa foarte bine live și suntem încântați că fanii au crezut în totalitate într-un album cu patru piese, de peste opt minute și o alta de aproape 13! Acest turneu în Marea Britanie a fost incredibil și ne reamintește cât de mult înseamnă muzica noastră - atât cea nouă, cât și cea veche - pentru fanii din Marea Britanie și din întreaga lume”, conform blabbermouth.net. 

„Parlophone/Warner are onoarea de a reprezenta Iron Maiden de câțiva ani încoace, iar implicarea mea profesională în proiectele lor se întinde pe parcursul a mai multor ani. Îmi amintesc că managerul Maiden, Rod Smallwood, mi-a spus mai demult că «Maiden și metalul vor fi mereu acolo, străpungând tendințele curente din mass-media. Fanii metalului pun valoare pe calitate și integritate, și asta vom oferi de fiecare dată». Concertul trupei de la O2 de vinerea trecută, la aproximativ 30 de ani de la această discuție, e dovada că a avut dreptate, iar rezultatul e încă un album de aur. „Maiden nu face compromisuri, nu s-a vândut și nu a dezamăgit niciodată. E o onoare și un privilegiu pentru noi să lucrăm cu ei și suntem mândri să le acordăm acest ultim premiu. Chiar dacă este doar o picătură în oceanul a peste 5 milioane de albume vândute doar în Marea Britanie”, a declarat Tony Harlow. 

Pe lângă vânzările de discuri, Iron Maiden e una dintre trupele fruntașe, la nivel mondial, în materie de concerte live. Ultimul lor turneu completat „Legacy Of The Beast” a ajuns în fața a peste trei milioane de persoane din întreaga lume. 

„The Future Past Tour” continuă prin Europa în această vară, ajungând în vestul Canadei pentru trei spectacole de arenă la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, înainte de a cânta la festivalul Power Trip din Indio, California, pe 6 octombrie, alături de Guns N' Roses, AC/DC și Metallica.