Rock News

Ozzy Osbourne anulează concertul de la Festivalul Power Trip din cauza problemelor de sănătate

Ozzy Osbourne și-a anulat apariția la Festivalul Power Trip, din toamnă, din cauza problemelor de sănătate, încă nerezolvate. Festivalul Power Trip — festivalul unde vor fi numai headlineri: Metallica, Guns N' Roses, AC/DC, Tool și Iron Maiden, organizat de fondatorii Coachella, Goldenvoice, este programat să aibă loc în perioada 6-8 octombrie, în California și urma să marcheze reîntoarcerea la spectacole live a lui Ozzy Osbourne.

„Oricât de dureros ar fi, a trebuit să iau decizia de a renunța la show-ul Power Trip din octombrie”, a scris luni Osbourne pe conturile sale de social-media. „Planul inițial era să mă întorc pe scenă în vara lui 2024, dar când a venit oferta de a face acest spectacol, am privit cu optimism. Din păcate, corpul meu îmi spune că nu sunt încă pregătit și sunt mult prea mândru ca primul spectacol în aproape cinci ani să nu fie pregătit așa cum trebuie”.

Problemele de sănătate ale lui Ozzy, inclusiv COVID-19, o pneumonie, o cădere acasă care i-a dislocat tijele metalice care i-au fost introduse în corp după accidentul cu ATV-ul din 2003, boala Parkinson, l-au forțat să anuleze de mai multe ori turneele anunțate anterior. Utima anulare s-a întâmplat la începutul acestui an, când a luat și decizia de a se retrage din turneele lungi. „Niciodată nu mi-aș fi imaginat că zilele mele de turneu se vor încheia așa”, spunea atunci.

Ultima apariție live a lui Ozzy Osbourne a fost în septembrie 2022, în timpul pauzei pentru deschiderea sezonului Los Angeles Rams de pe stadionul SoFi. Lui Osbourne i s-au alăturat Zakk Wylde și Tommy Clufetos, împreună cu Chris Chaney de la Jane's Addiction și Andrew Watt, producătorul „Patient Number 9”, pentru a interpreta „Patient Number 9”, plus „Crazy Train”. Acea interpretare a fost lansată în întregime după ce NBC a difuzat doar 10 secunde la televizor.

În august 2022, Osbourne s-a reunit cu colegul de trupă Black Sabbath, Tony Iommi, pentru o interpretare surpriză în timpul ceremoniei de închidere a Jocurilor Commonwealth. 

Ozzy a avut multe probleme de sănătate în 2019, inclusiv pneumonie și o cădere acasă care i-a dislocat tijele metalice care i-au fost introduse în corp după accidentul cu ATV-ul din 2003. 

La începutul lui 2020, el a dezvăluit că se luptă cu boala Parkinson de ani de zile. Și-a amânat turneul reprogramat din 2020 în timp ce căuta tratamente pentru diferitele sale afecțiuni, iar apoi pandemia a lovit la scurt timp după aceea.

Foto: Getty Images/ Guliver.