Rock News

The Eagles a anunțat turneul de adio „The Long Goodbye”

După 50 de ani frumoși de muzică, legendara trupă americană The Eagles a anunțat primele date din ultimul turneu din carieră

Primele 13 date din turneul The Eagles de adio „The Long Goodbye” au fost anunțate ieri. Această ultimă călătorie muzicală va începe pe 7 septembrie în New York. De-a lungul celor peste 50 de ani de turnee ale trupei, The Eagles au susținut peste 1.000 de concerte în întreaga lume, însumând peste 15 milioane de bilete vândute. Turneele formației s-au clasat în mod constant în Top 10 atât în publicațiile din industria concertelor „Billboard”, cât și „Pollstar”, conform blabbermouth.net. The Eagles au vândut peste 150 de milioane de albume în întreaga lume, au obținut șase albume nr. 1 și au ocupat de cinci ori prima poziție în topurile de single-uri. A câștigat șase premii Grammy și a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 1998, în primul an de eligibilitate.

Fiecare poveste frumoasă se încheie. The Eagles încă pun cap la cap detaliile turneului și plănuiesc să ajungă la cât mai mulți fani, înainte de a coborî definitiv cortina.

„The Eagles a avut o odisee miraculoasă de 52 de ani, cântând pentru oameni de pe tot globul, păstrând muzica vie în fața pierderilor tragice, a tulburărilor și a piedicilor de multe feluri. Meritul și mulțumirile se îndreaptă către echipa noastră de management de lungă durată, către echipa de turneu dedicată și către excepționalii noștri muzicieni de rezervă, pentru că ne-au oferit un sprijin calificat și constant, de-a lungul acestor mulți ani. Știm cât de norocoși suntem și ne simțim cu adevărat recunoscători. Lungul nostru parcurs a durat mult mai mult decât a visat vreodată vreunul dintre noi. Dar totul se încheie la un moment dat, iar pentru noi a venit timpul să ne luăm «Rămas bun!».

Turneul oficial de adio se află în prezent în faza de planificare. Vrem să le oferim tuturor fanilor noștri o șansă de a ne vedea pentru ultima dată. Așadar, informațiile despre program vor fi publicate pe măsură ce datele vor fi stabilite. Dificultățile legate de rezervarea unor spații pentru mai multe nopți ne pot obliga să ne întoarcem în anumite orașe, în funcție de cerere. Dar sperăm să vă vedem pe cât mai mulți dintre voi înainte de a încheia. Mai presus de toate, vă mulțumim din suflet că ați fost alături de această trupă și de muzica ei. Până la urmă, voi sunteți motivul pentru care am reușit să continuăm de peste cinci decenii. Acesta este cântecul nostru de lebădă, dar muzica va rămâne”, au declarat membrii The Eagles într-un comunicat de presă.

Primele concerte ale turneului „The Long Goodbye” vor avea loc pe continentul nord-american și sunt următoarele:

7 septembrie - New York, NY - Madison Square Garden

11 septembrie - Boston, MA - TD Garden

16 septembrie - Newark, NJ - Prudential Center

20 septembrie - Belmont Park, NY - UBS Arena

5 octombrie - Denver, CO - Ball Arena

9 octombrie - Indianapolis, IN - Gainbridge Fieldhouse

13 octombrie - Detroit, MI - Little Caesars Arena

17 octombrie - Cleveland, OH - Rocket Mortgage FieldHouse

2 noiembrie - Atlanta, GA - State Farm Arena

7 noiembrie - Charlotte, NC - Spectrum Center

9 noiembrie - Raleigh, NC - PNC Arena

14 noiembrie - Lexington, KY - Rupp Arena

17 noiembrie - St. Paul, MN - Xcel Energy Center