Rock News

Rock The Underground: Hippie Camp Brezoi – unde totul e despre muzică

Am intrat ieri, ca în fiecare săptămână, în emisiunea „Rock Driver cu Cristi Hrubaru”, pentru a vă spune ce se mai anunță în lumea rockului underground

Săptămâna aceasta se întâmplă multe lucruri frumoase pe scena underground-ului românesc, iar, cum nu îmi scapă nimic, am făcut o selecție de evenimente interesante, la care vă încurajez cu mare căldură să participați.

E un nou proiect, o inovație necesară: artiști consacrați susțin zilnic, timp de 11 zile, nu doar concerte, ci și ateliere practice, prin care dau mai departe din măiestria lor tinerilor artiști aspiranți din comunitate. Pe lângă concertele artiștilor consacrați și atelierele oferite de aceștia, Hippie Camp pune deja renumita scenă și publicul Brezoiul Lumii la dispoziția trupelor debutante! În perioada 5-15 iulie 2023, în fiecare zi, vor avea loc câte două concerte, o trupă cunoscută si artiști debutanți în deschidere.

În fiecare zi, 30 de tineri vor avea parte de ateliere de educație muzicală, de tehnică instrumentală, taine din culisele industriei muzicale, modalități de construire a unei cariere în muzică, bune practici de etică si verticalitate în industria muzicală. 

Grinder lansează videoclipul „Restoration Sacrifice”

Trupa Grinder din Constanța va lansa mâine, 6 iulie, un videoclip nou, pentru piesa „Restoration Sacrifice”, la ora 20.00. Clipul e alcătuit din extrase video de la concerte, ca o mostră de nebunia tipică băieților și a publicului. Astfel că, dacă nu ai mai ajuns la un concert Grinder până acum, vei putea arunca o privire la ce ai pierdut. 

Pe 7 iulie, avem parte de o seară de garage punk, alături de niște puștani incredibil de talentați și carismatici, în clubul I’auzi Una. Private Venganza e pe scenă de vreo doi ani și e o formație care reușește, de fiecare dată, să facă show-uri mari în locuri mici. Taxawal abia a debutat în aprilie, cu un concert la care lumea se îmbulzea în față. Un început extrem de promițător! Am mai fost la concertele acestor trupe și mereu a fost haos, în cel mai bun sens al cuvântului. Merită încurajați și susținuți.

https://www.facebook.com/events/3318984494914012?ref=newsfeed

Tot pe 7 iulie, la Periam-Port, va avea loc festivalul „Rock La Mureș”, care va oferi scena mai multor formații zguduitoare de rock, precum Grinder, trupa de heavy metal și punk, care fac unele dintre cele mai curate live-uri, din câte am auzit până acum la acest gen de rock, We Are Numbers, formație dinamică de metalcore din Brașov, de care nu te mai poți sătura, și Doomsday Austronaut, o trupă superbă de rock instrumental, care îți antrenează imaginația într-un fel unic.

Trupa de stoner și grunge rock Vandaal organizează un super concert pe 8 iulie, în clubul Underworld, cu ocazia zilei de naștere a solistului, Alexandru Hasovschi (Hash). Băieții au lăsat și intrarea liberă, pentru a încuraja lumea să iasă la concerte, să redescopere rockul live și să se distreze alături de ei. Vandaal va interpreta și piese nemaiauzite până acum, care vor apărea pe următorul EP, „Fear And Loathing In The East II”.


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 4.07

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:32

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28