Rock News

Noutățile din rock: posibilă continuare a filmului “Bohemian Rhapsody” despre Queen

Ca în fiecare luni, de la 16:30, rubrica săptămânală „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu” revine în emisiunea lui Cristian Hrubaru. Săptămâna aceasta, printre altele, am povestit despre posibila continuare a filmului „Bohemian Rhapsody”, cel care spune povestea legendarei trupe Queen, despre noul turneu al lui Neil Young, revenirea Deep Purple în România, sau planurile trupei Slpiknot.

Neil Young din nou în turneu

Neil Young a pornit zilele trecute la drum prin Statele Unite ale Americii, în primul său turneu după o pauză de patru ani. Turneul aduce cu el un concept special, fiind 100% acustic. Muzicianul a povestit că e un proiect în care și-a dorit foarte mult să cânte mai mult piese pe care nu prea a apucat să le interpreteze live în cariera lui. Drumurile nu-l poartă încă și prin Europa, dar mi se pare important de menționat că a revenit pe scenă și personal sper să auzim curând că ajunge măcar și undeva aproape de noi. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 3.07.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:32:25

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Legendarii Deep Purple revin în România

La capitolul ce facem săptămâna asta, Deep Purple ar trebui să fie destinația principală a săptămânii. Show-ul are loc duminică, 9 iulie, la Romexpo. Probabil să fie ultima șansă de a-i vedea pe acești oameni colosali în concert, în România. De neratat și trupa pe care aceștia au ales-o în deschiderea câtorva dintre concertele europene. Mother’s Cake se numesc ei, sunt austrieci și sunt o trupă de psihedelic space rock. Dau puțin din casă deși nu obișnuiesc, mâine o să mă văd cu ei să stăm de vorbă despre concertul de la București și despre ocazia de a deschide pentru Deep Purple. Curând va apărea pe rockfm.ro un interviu exclusiv cu ei despre concertul de duminică și despre șansa de a deschide pentru Deep Purple. 


Continuare pentru blockbuster-ul despre Queen?

Bryan May a mărturisit într-un interviu recent că o continuare a filmului biografic „Bohemian Rhapsody”, despre Queen, e ceva foarte probabil. Celebrul chitarist a spus că există deja discuții și că pasul cel mai greu e găsirea celei mai bune variante de scenariu. Pentru primul film, lansat în 2018, a fost nevoie de 12 ani pentru o variantă ideală a scenariului. May și-ar dori să vadă și povestea cu ce se întâmplă cu trupa Queen după finalul primului film, cel de la Live AID din 1985. 


Slipknot, serie specială de concerte în toată lumea

Formația Slipknot plănuiește să sărbătorească cea de-a 25-a aniversare de la albumul de debut omonim al trupei cu o serie de spectacole live speciale care vor fi susținute în 2024.

Vestea despre aceste show-uri a fost data de Corey Taylor într-un interviu recent. Concertele vor viza mai multe amplasamente din întreaga lume, însă nu există încă o listă oficială a lor. 


Aniversarea săptămânii 

La capitolul aniversărilor, pe 3 iulie 1973, după cel de-al 182-lea concert ca Ziggy Stardust, David Bowie își anunța public, în timpului unui concert, retragerea de pe scenă. Momentul a șocat pe toată lumea, inclusiv echipa lui, pentru că doar chitaristul său știa ce urma Bowie să spună. Ulterior s-a clarificat că muzicianul se referea la retragerea personajului Ziggy, nu a sa ca muzician. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!