Rock News

Ringo Starr a confirmat că viitoarea piesă The Beatles va folosi doar părți autentice înregistrate de John Lennon și George Harrison

Luna trecută, Paul McCartney a dezvăluit că melodia, fără nume deocamdată, care urmează să fie „ultimul cântec The Beatles”, a fost completată cu ajutorul inteligenței artificiale și a pornit de la o casetă demo care aparține lui John Lennon. Declarațiile, acordate BBC Radio 4 în iunie, au dus la o oarecare confuzie în rândul fanilor cu privire la faptul dacă vocea lui Lennon de pe piesă este reală sau o versiune AI.

Ringo Starr, într-un viitor episod al poscastului Rolling Stone Music Now, a subliniat că trupa „nu va falsifica niciodată” vocea lui Lennon.

Nu este prima oară când The Beatles folosește demo-urile lui Lennon. 1994, McCartney, Starr și George Harrison s-au reunit pentru a finaliza „Free as a Bird” și „Real Love”, care au apărut în compilațiile„ Anthology 1” și „Anthology 2”.

McCartney și-a clarificat ulterior comentariile, cu o postare pe Twitter: „Se pare că există o mulțime de bănuieli. Nu pot spune prea multe în această etapă, dar pentru a fi clar, nimic nu a fost creat artificial sau sintetic. Totul este real și cu toții cântăm. 

Potrivit interviului pentru BBC Radio 4, George Harrison a fost cel care a îngropat proiectul, numind melodia un „deșeu”.

Foto: Getty Images/ Guliver.