Rock News

Enter Shikari va reveni în România la toamnă

Trupa britanică de post-hardcore cu influențe electronice Enter Shikari se întoarce în România pe 9 noiembrie, în București, la Arenele Romane, în cadrul turneului „A Kiss For The Whole World”

Mult-îndrăgita formație britanică Enter Shikari a plecat în turneul prin Marea Britanie „A Kiss For The Whole World” din luna februarie a anului acesta, cu două luni înainte ca albumul să fie lansat. Trupa tocmai a anunțat pe rețelele sociale etapa europeană a turneului, care va începe în octombrie în Copenhaga, Danemarca, și pentru care s-a stabilit și o dată în România. Concertul va avea loc pe 9 noiembrie, la Arenele Romane. Turneul e programat să ia sfârșit pe 19 noiembrie, când e programată cântarea în Salonic, Grecia.

„A Kiss For The Whole World” e al șaptelea album de studio Enter Shikari, lansat pe 21 aprilie. A fost înregistrat într-o fermă, cu energie solară. Vocalistul și producătorul Rou Reynolds a declarat pentru revista „Rock Sound”: „Înapoi la elementele de bază. Trupa asta - cei mai buni prieteni ai mei - s-au adunat într-o fermă veche, la kilometri distanță de orice. Într-un spațiu izolat, și gata să ne redescoperim. Acest album este alimentat de soare, cel mai puternic corp ceresc din sistemul nostru solar. Și cred că vă puteți da seama. Este o colecție de cântece care reprezintă o reconectare explozivă cu ceea ce înseamnă Enter Shikari. Începutul celui de-al doilea act al nostru.”

Acesta a fost precedat de single-ul principal "(Pls) Set Me on Fire" și a debutat pe primul loc în UK Albums Chart, devenind primul album numărul 1 pentru Enter Shikari. Într-un interviu acordat publicației NME, Reynolds a descris piesa ca fiind „o chestie explozivă. Piesa cuprinde experiența ultimilor câțiva ani. E despre tânjeala după transcendență, creativitate și conexiunea cu oameni. Are o anumită intensitate. Are versuri care sunt urlate sau țipate în întregime. De mult timp nu am mai compus așa un cântec plin de suferință. Chiar are acea esență autentică Shikari.”


Sunt nerăbdătoare să revăd această trupă de șoc, o echipă de artiști nemaipomeniți, care vor cânta piese de pe, probabil, cel mai optimist disc al lor de până acum.