Rock News

Enter Shikari a lansat azi „[pls] Set Me On Fire”, primul single de pe următorul album

Trupa engleză de rock Enter Shikari a lansat primul single de pe următorul album, „A Kiss For The World”

Am descoperit Enter Shikari anul trecut la festivalul Electric Castle din Bonțida. Nu mai auzisem de ei până atunci, iar curiozitatea m-a împins puțin mai aproape de scenă, ca să văd mai bine ce le poate pielea. Când au început să cânte, iar solistul, Rou Reynolds, se învârtea, sărea, alerga pe toată scena, am înțeles că nu aș fi vrut să ratez experiența asta. Spun experiență, pentru că am simțit, într-adevăr, o conexiune instantanee, electrizantă și copleșitoare față de ce se întâmpla sub luminile reflectoarelor. De atunci am rămas intrigată. M-am bucurat să aflu azi că au anunțat lansarea unui album, care va fi publicat în aprilie, „A Kiss For The World”. 

Anunțul a fost comunicat prin lansarea single-ului „[pls] Set Me On Fire”, o piesă care, în ciuda mesajului mai sumbru, este plină de energie și poartă stilul emblematic Enter Shikari. Tobele de post-hardcore, sintetizatoarele care dau un aer retro piesei și conferă o senzație de ascendență alcătuiesc o combinație foarte interesantă. Vocile sunt intense și armonioase, chiar și la părțile de grawl. 

Într-un interviu pentru publicația NME, Reynolds descrie piesa ca fiind „o chestie explozivă. Piesa cuprinde experiența ultimilor câțiva ani. E despre tânjeala după transcendență, creativitate și conexiunea cu oameni. Are o anumită intensitate. Are versuri care sunt urlate sau țipate în întregime. De mult timp nu am mai compus așa un cântec plin de suferință. Chiar are acea esență autentică Shikari.”

Solistul a mai susținut că albumul, în comparație cu cel anterior, al cărui mesaj era despre anxietatea și tristețea simțite în perioada pandemiei, e despre cum se simte să te întorci pe scenă, despre euforia simțită când cânți din nou în fața unui public. 

Reynolds a mai povestit că înregistrările au început în prima jumătate a anului trecut, după ce au închiriat o casă dărăpănată de la țară pe care au transformat-o în studio. Fără distrageri sau opinii terțe, au început să lucreze la album. Vocalistul își aduce aminte că procesul s-a simțit de parcă erau din nou copii naivi care repetau în garaj și că au putut da frâu complet liber creativității. 

Acesta va fi al șaptelea album de studio al formației Enter Shikari și sunt foarte curioasă să aud ce au pregătit.