Rock News

Rock The Underground: Ekkstacy pentru prima oară în România

Underground-ul nu ia pauze, nici măcar pe caniculă, așa că am revenit la „Rock Driver cu Cristi Hrubaru”, cu rubrica „Rock The Underground cu Irina Marinescu” pentru a vă spune ce minunății de concerte mai au loc săptămâna asta

În fiecare marți la 16.30, intru cu mult entuziasm în studioul Rock FM pentru a prezenta câteva dintre cele mai mișto evenimente de rock underground din săptămână. Ia să vedem de ce surprize avem parte între 27 iunie și 4 iulie!

Diseară petrecem în Quantic cu Vektor, o formație de thrash metal, cu influențe de speed metal și rock progresiv din Arizona, SUA. Muzica trupei se concentrează pe teme științifice, filosofice și astronomice. În deschidere va cânta trupa bucureșteană Rotheads, o formație care abordează același stil muzical, dar cu alte influențe interesante, precum Death-Thrash Metal lent și elemente asemănătoare trupelor finlandeze de metal, cum ar fi solo-urile lungi de chitară, dând o formă mai complexă muzicii lor. 

Dacă vreți un final de iunie mai liniștit, mâine vom asculta sunetele Republicii Moldova într-un concert drăguț și intim la Grădina ArtHub. Vom asculta Delta pe Obraz, Tania Cergă și Andrei Glavan. Delta Pe Obraz e din ce în ce mai apreciată pe scena românească. Asta pentru că îmbină poezia și rockul într-o manieră unică și pe alocuri delicată. Tania Cergă leagă prin muzică legendele de odinioară cu modernul, într-un stil intens, dar cumva liniștitor. Andrei Galvan, producător și interpret al propriului repertoriu, abordează teme de dragoste și adevăr, cu piese de înclinație indie-folk. 

Joi, 29 iunie, artistul canadian, Ekkstacy va cânta pentru prima dată în România, la București, în clubul Control. Cel mai nou album al lui e compus dintr-un mix interesant de post-punk, synth wave și influențe diverse, de la rap la indie rock. În deschidere, vor cânta bucureștenii de la Păsările Nu Există!, un proiect care împinge limitele muzicii post-punk, adăugând influențe de bossanova, indie și jazz.

Vineri, 30 iunie, vom avea parte de o seară de chitare distorsionate și ritmuri explozive alături de trei trupe destul de speciale, la The Pub. The Jack O’Diamond, formație de „alternative something”, după cum se descriu ei, Risen From Ashes, care ne vor da în moalele capului cu heavy metal și Marsquake, rock alternativ de calitate nuanțat fin cu metal și grunge.

Nu uitați să accesați secțiunea Rock The Underground de pe rockfm.ro, ca să vedeți cu cine am mai stat de vorbă și, dacă știți niște cântări la care e musai să ajung, scrieți la rocktheunderground@rockfm.ro


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 27.06

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:33

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 30.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:26

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47