Rock News

Josh Homme, despre idolul său, Iggy Pop: „Este, într-un mod elegant, el însuși”

„Punk's not dead” atât timp cât trăiește Iggy Pop. Mai avem o lună până la Electric Castle, festivalul din Bonțida pe a cărui scenă îl vom vedea în acest an pe Iggy alături de The HU, Frank Carter & the Rattlesnakes, Coma, Nothing But Thieves, Vița de Vie simfonic sau Tash Sultana.

Josh Homme a povestit despre vizita sa memorabilă la unul dintre restaurantele de top din Beverly Hills împreună cu Iggy Pop, despre care a subliniat că este idolul lui și principala inspirație.

Într-un interviu recent cu Apple One, Homme i-a spus lui Zane Lowe că Pop și-a dorit întotdeauna să viziteze acel retaurant, drept care Homme s-a hotărât să facă o rezervare. 

„Mergem la un nenorocit de Lawry, iar el poartă doar o vestă fără cămașă. Ceea ce este deja puțin riscant pentru Lawry’s. … Prima dată când am fost, a trebuit să port un sacou de culoarea muștarului. ... El spune: „Este clad?”. I-am răspuns „Nu”. Și apoi pur și simplu își scoate vesta”.

Inevitabilul s-a întâmplat: apare managerul cu rugămintea ca Iggy Pop să se îmbrace pentru că „este o încălcare a codului de sănătate să-ți scoți sfârcurile, practic, la cină”. Pop își cere scuze, se îmbracă, după care mănâncă cu mâna.

„M-a făcut să-l iubesc din nou pentru că era blând și dulce. [...] Și îmi place asta pentru că el este într-un mod elegant el însuși. Sau cum a spus Oscar Wilde: „Fii tu însuți - toți ceilalți sunt ocupați”.

Homme a reflectat că Pop „a fost întotdeauna inspirația mea. … A ajuns de la un drogat [care] era un paria – oamenii spuneau: „Poți să faci ce vrei, dar nu-l aduce pe Iggy aici” – la cineva [care] este cu adevărat un monumet, atât de celebrat și venerat”.

Foto: Getty Images/ Guliver