Rock News

Timișorenii de la Monokrom au lansat azi „Vară Fără Sfârșit”

Trupa de pop rock Monokrom a lansat azi primul single de pe viitorul album „Mantre”

Sunt genul de persoană care ascultă piese ce îmi aduc aminte de vară iarna, pentru că, în fiecare an, sunt foarte curioasă ce îmi va aduce anotimpul meu preferat. În fiecare sezon cald de până acum am avut parte de o mână de episoade memorabile, concerte de suflet, plecări spontane cu prietenii și petreceri. În plus, la începutul verii ies piesele care urmează să lase o amprentă pronunțată asupra parcursului anotimpului. Cred sincer că noul cântec Monokrom vă va lăsa aceeași impresie. „Vară Fără Sfârșit” e fix genul ăla de piesă pe care poți da frâu liber imaginației și care îți trezește cheful de excursii la mare. E primul single de pe viitorul album Monokrom „Mantre”, care va fi lansat pe 7 iulie. 

„«Vară fără sfârșit» este una dintre puținele piese vesele ale formației Monokrom și dă un prim impuls de energie și optimism pentru ceea ce va urma în această vară. Piesa reprezintă începutul unei idile de vară, însă are ușoare nuanțe care pot prevesti desfășurarea nu atât de fericită a poveștii albumului, care va urma ca o tragedie în trei acte”, detaliază Monokrom.

Monokrom s-a înființat în primăvara lui 2016, proiectul începând cu ceva timp înainte, pe holurile unui liceu din Timișoara, și a debutat la StudentFest în același an. După o serie de concerte și festivaluri, dar și deschideri pentru trupe precum Vița de Vie, Moon Museum, EMIL, Skank, OCS, formația a început să lanseze primele piese până când în 2020 a lansat primul album, „Sirene de ambulanță”.

Trupa cântă un stil orientat puternic către pop punk și pop rock, pe care ei îl denumesc „alt-punk”, pentru că îmbină influențe puternic resimțite de rock alternativ. „Mantre” va fi al doilea album din discografie și, judecând după primul single, va fi un material palpitant, care insuflă un aer proaspăt de tinerețe și combinații de stiluri interesante. Până pe 7 iulie, așteptăm cu sufletul la gură să vedem ce ne-au pregătit băieții.