Rock News

Brian Johnson i s-a alăturat lui Sam Fender la concertul din Newcastle pentru „Back In Black” și „You Shook Me All Night Long”

Solistul AC/DC, Brian Johnson, i s-a alăturat compozitorului și solistului englez Sam Fender, pe scenă, sâmbătă seara (10 iunie) la cel de-al doilea concert din orașul natal al acestuia din urmă, pe stadionul de fotbal St. James' Park din Newcastle, pentru a interpreta clasicele AC/DC „Back In Black” și „ You Shook Me All Night Long" în fața a 50 000 de fani.

Albumul de debut al lui Fender, „Hypersonic Missiles” din 2019, a ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie în săptămâna lansării. Al doilea al său album a avut la fel de mare succes. „Seventeen Going Under” a ajuns, de asemenea, pe locul 1 după lansarea sa în octombrie 2021.

AC/DC se numără printre headlinerii care vor urca pe scena din California, în perioada 6-8 octombrie, la ediția din 2023 a festivalului nou înființat Power Trip. Alături de ei, numai nume de primă clasă: Metallica, Guns N' Roses, Iron Maiden, Ozzy Osbourne și Tool.

Power Trip va marca primul concert AC/DC din septembrie 2016 încoace, când trupa a încheiat turneul american cu Axl Rose la voce, înlocuindu-l pe Johnson, care și-a revenit după pierderea auzului. A fost o perioadă dificilă pentru Johnson, așa cum a exlicat în recentele sale memorii.


Înainte de apariția sa surpriză la concertul lui Fender, cele mai recente concerte ale lui Johnson au inclus apariția alături de Foo Fighters, în timpul setului trupei de la evenimentul Vax Live din 2021 și o alta, în timpul unuia dintre concertele omagiale pentru Taylor Hawkins din 2022.

Scriind pe Instagram înainte de începerea concertelor, Sam Fender a spus: „Aceasta zi a fost subiectul unei glume veche de 15 ani. Când am format prima mea trupă, la 14 ani, am glumit că voi cânta aici – dar era doar o glumă, nu credeam că este posibil, cine ar fi crezut?”.

Foto: Getty Images/ Guliver.