Rock News

Bucium lansează piesa „Frica”, primul single de pe viitorul album de studio

Frica, primul single de pe al cincilea album al trupei bucureștene Bucium, este un mesaj pentru cei ce luptă cu diverse tulburări mintale.

„Ideea piesei a pornit de la fricile pe care un prieten bun le considera de neînvins, frici ce au ajuns să îi controleze întreaga viață, iar mesajul ei este că toate aceste frici pot fi invinse prin comunicarea cu cei dragi sau prin terapie, sănătatea mintală fiind unul din lucrurile cele mai de preț pe care trebuie să le păstrăm intacte sau să o dobândim” declară Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Piesa, la fel ca întregul nou album, este o colaborare cu Ligia Hojda, cu care trupa a lansat piesa Cântecul Soarelui, single-ul principal al albumului Zimbrul Alb.

„Frica ne ține prizonieri într-un labirint al temerilor, controlându-ne viața și creând o realitate distorsionată. Prin conștientizare, curaj și o comunicare empatică, putem depăși aceste granite. Înfruntați-vă temerile și transformați-le într-o forță care să conducă către înțelegere și creștere personală.” afirmă Ligia Hojda.

„Pentru noul album am ales să avem sesiuni de înregistrări mai scurte, de câteva piese, pentru a ne putea onora participarea la festivalurile de peste vară – Seawolves, Bikers for Humanity, Sânziene la Muzeu, Printre Măguri, Celtic Transilvania, Rezistența Făgăraș, Rock în Vamă, albumul fiind programat să fie lansat în decembrie 2023.” declară Cristi Răducanu (tobe).

Albumul este înregistrat de Dan Albu (Nexus, Phoenix) și mixat de Dan Georgescu (byron, Kumm), în formula Ligia Hojda – voce, Corina Gheorghe – vioară, Mihai Balabaș – vioară, sfx, Andi Dumitrescu – voce, chitări, instrumente tradiționale, Cristi Răducanu – tobe și percuții, Augustin „Adi” Comorașu – bas.

Foto: Facebbok Bucium.