Rock News

Rock The Underground: Rana a lansat „cea mai pe față piesă” de pe viitorul EP

Ca în fiecare săptămână, underground-ul invadează „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”. În segmentul „Rock The Underground cu Irina Marinescu”, am anunțat noutățile din următoarele zile

Am intrat și săptămâna asta în direct, alături de colegul - și unul dintre mentorii mei - Cristi Hrubaru, pentru a anunța cele mai mișto noutăți din sfera rock-ului underground din această săptămână. Hai să vedem de ce  informații și evenimente ne bucurăm până marțea viitoare!

Constelații Rock 2023 – etapa metal

Weekend-ul trecut, la Râmnicu Vâlcea, s-au întrunit cele mai tari trupe de metal din România. Noi, publicul, ne-am distrat la maximum, trupele au rupt scena, iar juriul a decis: pe locul trei Red Suns, locul doi Crimena, iar locul întâi BlackSheep! Felicitări tuturor formațiilor! Pentru mai multe detalii despre cum a fost la „Constelații Rock”, etapa metal, vă las aici articolul!

Rana a lansat ultimul single de pe viitorul EP, „Codependent”

Rana a lansat ultimul single de pe viitorul lor EP, „Codependent”. Piesa se numește „X” și e o baladă emoționantă de dragoste. Chiar l-am întrebat pe Bogdan Tănăsescu dacă are câteva cuvinte despre cântec. El mi-a povestit că piesa trebuia să fie de fapt, una mai veselă, însă trupa a decis că tot filmul nostalgic se potrivește. De asemenea, și citez „e cea mai pe față piesă din EP”! Materialul a fost înregistrat cu Alex Teodorescu de la Jack Of All Trades, în studioul lui. Bogdan ne anunță că Rana va lansa „Codependent” pe 5 august la Crama Marcea din Ștefănești. Băieții vor reveni cu detalii curând.

FITTONIA va lansa pe 7 iunie videoclipul „Demons”

Trupa din Cluj FITTONIA ne pregătește o surpriză foarte frumoasă! Vor lansa videoclipul pentru „Demons”, o compoziție și o lucrare muzicală tehnică foarte sofisticată și lucrată migălos. Videoclipul nu va lăsa de dorit! Am avut o discuție mai pe larg cu Vlad despre ce s-a întâmplat în spatele peliculei. Băieții au trecut și prin câteva întâmplări de povestit nepoților, despre care veți putea citi curând pe rockfm.ro.

Concert The Omnific, Gunshee și Heartbreak Cinema pe 8 iunie

Pe 8 iunie, în Quantic, va avea loc o seară de rock progresiv cu The Omnific, o trupă de rock progresiv instrumental, venită din însorita Australie. The Omnific are în componență o combinație inedită, cu doi basiști și un toboșar. În deschidere vor cânta două trupe românești, Gunshee, tot de rock progresiv, și Heartbreak Cinema, un duo de electronic rock cu influențe din alternativ, nu metal și EDM. 

Concert Messer Chups și The Nuggers pe 13 iunie 

Pe 13 iunie petrecem cu Messer Chups, o trupă de surf rock din Rusia și The Nuggers, o formație interesantă de garage punk la Expirat. Messer Chups sunt de mai mult de 20 de ani pe scena alternativă de rock, iar The Nuggers sunt o trupă bucureșteană, foarte apreciată pe scena underground.

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 06.05

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:06

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28

Foto: Facebook