Copil fericit pe motor la #RockFM!

Păstrăm tradiția de a avea cel puțin un prichindel în studioul nostru. Sami Alexandru Dumitru, 12 ani, campion la motocross, a fost în seara asta alături de colegul nostru care poate vorbi cel mai bine despre pasiunea lui. Cristian Hrubaru a fost fericit să aibă alături de el un junior pasionat de motoare

Share

Sami Alexandru Dumitru are 12 ani și a ieșit un mic motociclist campion, cu titluri obținute în 2020 și 2021, la clasa 65. În după-amiaza asta, a venit alături de antrenorul său în studioul Rock FM, la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, unde a avut ce discuta cu rockerul-șef, un iremediabil îndrăgostit de motociclete. Sami se pregătește să concureze pe 8 și 9 iulie la Motorcross MX Junior și mărturisește că îl emoționează ideea de competiție, însă e determinat să plece acasă cu titlul de „cel mai bun”. Micul motociclist n-a venit singur, ci cu propriul său motor. 

Rock Driver -1.06.2023 - Sami Alexandru Dumitru, 12 ani, campion la motocross

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:12:11
Podcast

Rock Driver - 27.09.2023 - Vladimir Pocorschi, despre lansarea albumului „The Darkest Shade of White”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:10:12
Podcast

Rock Driver - 26.09.2023 - Compact despre cover-ul făcut după una dintre piesele lor de o trupă canadiană

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:15:18
Podcast

Rock Driver - 20.09.2023 - Flavius Buzilă, despre Cluj Symphony Experience

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:07
Podcast

Antrenorul Popescu ne-a povestit că pasiunea sa și a colegilor lui pentru acest eveniment a început de acum mai bine de 20 de ani. Pe atunci s-au hotărât să facă în așa fel încât România să primească onoarea de a găzdui etapa mondială a concursului, care are loc o singură dată pe an, într-o singură țară gazdă. „Noi am mai ținut în 2002 și 2003 competiții de talie mondială. Din 2004 nu s-a mai întâmplat asta și mi-am dorit foarte mult să se întâmple din nou. Pentru că anul trecut s-au împlinit 20 de ani de la prima competiție, mi-am folosit toate relațiile să putem obține această etapă de campionat mondial. Ea se întâmplă doar o dată de pe an. O singură dată se întâlnesc sportivii și se desemnează campionul mondial la categoriile 125 și 85. La clasa 65, fiind încă prea mici, se acordă doar o cupă. Practic, primii trei din competiție clar vor fi luați de echipe de uzină. Vor fi piloți profesioniști”, ne-a povestit el. Asta înseamnă o perspectivă luminoasă de a li se deschide ușile către echipe mari și vor trece în circuitul profesionist al motocicliștilor. 

„Am vrut să aducem acest lucru pentru copiii din România”, spuneantrenorul. În jur de 50-60 de juniori români participă în cadrul campionatelor mondiale și europene, dintr-un total de aproximativ 200 de cursanți ai școlii despre care s-a povestit în emisiunea „Rock Driver”. Lucrul ăsta i-a umplut inima biker-ului de la Rock FM. Și într-adevăr e îmbucurător să știm că viitorul acestui sport în România arată atât de promițător!


Share