Rock News

Copil fericit pe motor la #RockFM!

Păstrăm tradiția de a avea cel puțin un prichindel în studioul nostru. Sami Alexandru Dumitru, 12 ani, campion la motocross, a fost în seara asta alături de colegul nostru care poate vorbi cel mai bine despre pasiunea lui. Cristian Hrubaru a fost fericit să aibă alături de el un junior pasionat de motoare

Sami Alexandru Dumitru are 12 ani și a ieșit un mic motociclist campion, cu titluri obținute în 2020 și 2021, la clasa 65. În după-amiaza asta, a venit alături de antrenorul său în studioul Rock FM, la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, unde a avut ce discuta cu rockerul-șef, un iremediabil îndrăgostit de motociclete. Sami se pregătește să concureze pe 8 și 9 iulie la Motorcross MX Junior și mărturisește că îl emoționează ideea de competiție, însă e determinat să plece acasă cu titlul de „cel mai bun”. Micul motociclist n-a venit singur, ci cu propriul său motor. 

Rock Driver -1.06.2023 - Sami Alexandru Dumitru, 12 ani, campion la motocross

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:12:11

Rock Driver - 23.04.2024 - Attila Bolonyi, de la Daimler MC Nomads, despre evenimentul de promovare a conducerii responsabile „Ziua Porților Deschise”, de la Târgu Mureș

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:17

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10

Antrenorul Popescu ne-a povestit că pasiunea sa și a colegilor lui pentru acest eveniment a început de acum mai bine de 20 de ani. Pe atunci s-au hotărât să facă în așa fel încât România să primească onoarea de a găzdui etapa mondială a concursului, care are loc o singură dată pe an, într-o singură țară gazdă. „Noi am mai ținut în 2002 și 2003 competiții de talie mondială. Din 2004 nu s-a mai întâmplat asta și mi-am dorit foarte mult să se întâmple din nou. Pentru că anul trecut s-au împlinit 20 de ani de la prima competiție, mi-am folosit toate relațiile să putem obține această etapă de campionat mondial. Ea se întâmplă doar o dată de pe an. O singură dată se întâlnesc sportivii și se desemnează campionul mondial la categoriile 125 și 85. La clasa 65, fiind încă prea mici, se acordă doar o cupă. Practic, primii trei din competiție clar vor fi luați de echipe de uzină. Vor fi piloți profesioniști”, ne-a povestit el. Asta înseamnă o perspectivă luminoasă de a li se deschide ușile către echipe mari și vor trece în circuitul profesionist al motocicliștilor. 

„Am vrut să aducem acest lucru pentru copiii din România”, spuneantrenorul. În jur de 50-60 de juniori români participă în cadrul campionatelor mondiale și europene, dintr-un total de aproximativ 200 de cursanți ai școlii despre care s-a povestit în emisiunea „Rock Driver”. Lucrul ăsta i-a umplut inima biker-ului de la Rock FM. Și într-adevăr e îmbucurător să știm că viitorul acestui sport în România arată atât de promițător!