Rock News

Foo Fighters îl anunță pe Josh Freese ca nou baterist după moartea lui Taylor Hawkins

Veteranul muzician de sesiune Freese, care a cântat anterior la concertul tribut pentru Hawkins, a fost anunțat ca noul baterist într-un stream live.

Toboșarul, în vârstă de 50 de ani, este membru Devo din 1996 și Vandals din 1989. De asemenea, a făcut turnee cu Offspring, Guns N’ Roses, Danny Elfman, Weezer, Sting, Paramore, Nine Inch Nails și 100 Gecs.

Trupa a dezvăluit știrea duminică într-un stream live intitulat Foo Fighters: Preparing Music for Concerts, care a promis „câteva surprize”.

Înregistrat în studioul lor, livestream-ul a început cu trupa anunțând identitatea noului lor baterist, apelând la o mulțime de celebrități.

Toboșarul Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, și-a făcut o intrare energică, doar pentru a se plânge că cineva îi bloca drumul în parcare. Tommy Lee de la Motley Crue a apărut livrănd mâncare, în timp ce Danny Carey de la Tool a apărut cu doi pudeli.

Apoi, un Freese exasperat, care se scuză și întreabă dacă poate cânta.


Concertul a prezentat un set de opt melodii, inclusiv piese noi de pe viitorul album Foo Fighters, „But Here We Are”, disc dedicat lui Taylor Hawkins și mamei lui Dave Grohl. Nu știm deocamdată dacă tobele de pe album sunt înregistrate de Josh Freese sau chiar de Grohl, care a cântat la baterie și pe primele două albume Foo Fighters.

Primul concert al lui Freese cu Foo Fighters va avea loc în New Hampshire pe 24 mai, etapa de deschidere a unui turneu global care se va întinde până la sfârșitul anului 2023.

Concertul din 21 mai poate fi văzut pe https://veeps.com/.

Foto: Getty Images/ Guliver.