Rock News

Debutul în eter „Rock The Underground cu Irina Marinescu”

În după-amiaza aceasta, au fost prezentate cele mai mișto noutăți din lumea rockului underground la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, prin lansarea rubricii săptămânale „Rock The Underground cu Irina Marinescu”

Încă îmi tremură mâinile de emoții de acum jumătate de oră, de când am ieșit din emisie. Am făcut-o și pe asta! Azi, la „Rock Driver” a debutat o rubrică dedicată lumii rockului underground, în care am prezentat concertele și evenimentele din această săptămână. 

„Rock The Underground” a luat ființă din dorința mea de a promova artiștii și comunitatea de fani din sfera underground, în formă scrisă. Am strâns o colecție de materiale și interviuri despre concertele la care am participat și am încercat să scot la iveală valorile și sunetele pe care le-am descoperit în călătoria mea muzicală. Secțiunea de pe site „Under The Rock” e în creștere, iar azi, am reușit, cu ajutorul lui Cristian Hrubaru, să o aduc și pe post. 

Azi am avut de adus la cunoștință ascultătorilor mai multe informații, pentru că avem o săptămână destul de plină. Așadar, acesta e calendarul de concerte underground din această săptămână:

Joi, 18.05

- Rana, trupă de rock alternativ, concertează la The Pub. Accesul începe cu ora 20.00. În curând băieții scot un EP. Primul single, „Turist” e deja lansat, însă la cântare vor interpreta câteva piese care încă nu au fost publicate.

- Dark Fusion, trupă de industrial extreme metal, lansează al treilea album de studio „Virtual Dominion”, cu influențe de cyber metal, în Quantic. Accesul începe cu ora 18.30.

- Gașcă Chitară Grozăvești vă introduce în atmosfera de litoral la „Zilele Campusului Tudor Vladimirescu”, eveniment organizat de Universitatea Gheorghe Asachi din Iași. Cântarea bucureștenilor începe la ora 19.00, iar de la 20.00 Alternosfera vor prelua scena.

Vineri, 19.05

- Pinholes lansează primul single de pe viitorul album, piesă intitulată „Atacă-mă cum am învățat”. Concertul de rock alternativ va avea loc în Control, iar accesul începe la ora 20.00. 

Sâmbătă, 20.05

- Pistol Cu Capse, trupa de reggae-punk și rock alternativ, va face spectacol la Fabrica. În deschidere va cânta trupa de garage rock, relativ nouă, dar care face furori pe scena underground, Private Venganza. Accesul începe la ora 20.00. 

Nu uitați că în perioada 19-20 mai, la Râmnicu Vâlcea, are loc prima etapă „Constelații Rock”! Vor concura Jack Of All Trades, Claiming Apollo, Time Machine, The Voodoo Child și mulți alții. Evenimentul va fi prezentat de Claudiu Cârțână, iar juriul e alcătuit din Cristi Hrubaru, Doru Trăscău, Bogdan Trâmbaciu, Bobiță Cătușanu și Richard Constantinidi.

Pentru mai multe detalii exclusive despre viitorul rockului românesc, accesați secțiunea „Under The Rock” de pe rockfm.ro!

Dacă aveți informații despre trupe și evenimente relevante din underground-ul românesc, scrieți cu încredere la undertherock@rockfm.ro!


Debutul Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.05.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:25

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 26.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:54

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 19.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 12.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:43