Rock News

5 piese Stema pe care așteptăm să le auzim la Out off Office Fest

Trupa Stema va cânta azi, 6 mai, la Arenele Romane, alături de Alternosfera, Trooper, Zob și Omul cu Șobolani.

Cu două albume scoase,  și multe, multe concerte, atât la festivaluri, cât și în diverse cluburi, trupa indie-rock Stema este singura din România care a combinat stilul Surf cu muzica lăutărească veche, nelipsind inflexiunile electro, post-Surf sau psy-rock. 

Daca primul album numit ,,Vicii, Talente și Patimi (vol1)’’ se orientează clar către o zonă de rock alternativ, cel de-al doilea, ,,Vicii, Talente și Patimi (vol2)’’ adaptează muzica de mahala, cu acorduri nomade, lăutărești. 

Cu ocazia participării trupei Stema la festivalul dedicat iubitorilor de muzică rock, Out of Office, ne-am gândit să vă reamintim câteva piese ale acestor artiști. Iată cinci piese pe care așteptăm să le auzim la Out off Office Fest:

„Săgeata”

Piesa reprezintă un single scris de solistul trupei, Silviu Sanda, într-un episod maniacal după cum a mărturisit muzicianul pentru un site de muzică, acesta fiind diagnosticat cu tulburare bipolară. Melodia a fost lansată acum patru ani, cu toate că era scrisă de mai bine de 10 ani. 



„Sharaiman”

,,Old but gold’’?  Melodia este o reinterpretare a Romicăi Puceanu, reprezentând un „feat”  alături de Caliu de la Clejani, făcând parte din cel de-al doilea album al trupei. Cu zeci de mii de vizionări, piesa reprezintă un real succes pentru artiștii trupei, care încă din anii trecuți au apreciat acest gen muzical. 


„Răpirea din Serai”

Prin această reinterpretare, Stema ne propune ,,o călătorie muzicală de trei minute în timp și spațiu’’. 



„Om(cum e să fii?)”

Măreție pe bani mici! Lansat acum șase ani, videoclipul piesei a stârnit diverse reacții. Acesta a fost filmat cu un iPphone 5 și un selfie stick! 



„Evanghelia după Matei”

În încheiere, vă propunem cel mai recent single lansat de băieții de la Stema. Artiștii spun că nu și-au propus să pice lansarea în Vinerea Mare, dar ,,potriveala este cel puțin interesantă’’. 





text de Cătălina Maican (studentă)