Rock News

5 melodii Trooper de ascultat pe repeat înainte de Out of Office Fest

Arenele Romane reprezintă punctul de întâlnire al iubitorii de rock la ediția a II-a Out of Office Fest, unde Trooper e printre numele care vor încinge scena sâmbătă, 6 mai

Trupa de heavy metal care va concerta sâmbătă la Out of Office Fest se poate lăuda cu o carieră de peste 28 de ani și cu o discografie impresionantă. Iată cinci dintre piesele care exprimă diversitatea și profunzimea întregului lor catalog muzical. 


,,Trec anii”  - ,,În ziua a Opta”  

Piesa este una din masterpiece-urile trupei - ce aduce în prim plan ideea efemerității și a trecerii ireversibile a timpului, iar la realizarea ei au colaborat șase dintre cei mai importanți soliști români de rock: Alin Dincă (Trooper), Nicolae Covaci (Phoenix), Mihai Georgescu (Bere Gratis), Cristi Minculescu (Iris), Paul Ciuci (Compact) și Călin Pop (Celelalte Cuvinte). 


,,Două roți”   - ,,În ziua a Opta” 

Cu 1,3 mil. de vizionări pe canalul oficial de YouTube al trupei, colaborarea cu Cristian Hrubaru poate fi considerată o piesă de referință a trupei. Primele versuri, „Bine ai venit în familie/ Viața de biker începe chiar acum”, te introduc în universul fascinant al iubitorilor de motociclete.


,,În ziua a Opta” 

Cu versuri zguduitoare, ,,În ziua a opta”  este una dintre cele mai complexe creații marca Trooper.


,,Maturizare” 

Trooper demonstrează că în muzică nu există bariere, piesa fiind un cover după piesa lui Tudor Gheorghe. Păstrarea liniei melodice inițiale, adăugarea accentelor rock specifice trupei și expresivitatea versurilor cu tentă socială transformă single-ul ,,Maturizare” în imnul unei generații.


,,Destin”  - ,,Ștefan Cel Mare - Poemele Moldovei”  

Piesa ajunsă până în finala Selecției Naționale Eurovision 2019 îmbină elemente ale muzicii folk și rock, inspirația folclorică amintind de Phoenix. ,,Destin” e empowering, cu un mesaj profund și cu versuri care ne deschid ochii asupra importanței încrederii în sine.




text de: Leopa Nicoleta Alexandra (studentă)