Rock News

Lars Ulrich susține că Metallica mai cântă 20 de ani

Toboșarul Metallica a declarat că, datorită regimului alimentar strict și al disciplinei, mai poate face show-uri atât de complexe și speră că rutina va asigura trupei longevitate și rigoare pe scenă pentru mult timp de acum încolo

Când nu se află în turneu, fiecare membru Metallica respectă câte o rutină proprie strictă, datorită căreia trupa continuă să facă unele dintre cele mai spectaculoase concerte de atâția ani. Lars Ulrich a povestit, într-un interviu recent cu Conan O’Brien, că o viața echilibrată e secretul succesului îndelungat. 

Acesta a spus, având în vedere că mâine vor începe turneul „M72”, care va dura doi ani, că „nu devine mai ușor cu timpul”, conform transcrierii blabbermouth.com. „E nevoie de un efort dublu sau chiar mai mare doar pentru a ajunge la același nivel, doar pentru a rămâne la fel de buni. Deci nu este vorba de a sta pe bicicletă o oră și jumătate pe zi, de a face exerciții, de a avea grijă ce mănânc, de a fi sănătos și de toate astea pentru a deveni mai bun, ci doar pentru a rămâne la fel la această vârstă. Dar iau asta în serios. Cu toții, în felul nostru, tratăm lucrurile cu seriozitate. Toți avem rutine diferite, moduri unice de abordare. Și principalul motiv e că, atunci când urcăm pe scenă, vrem să fim acolo pentru ceilalți băieți din trupă și, evident, pentru public și să fim cât mai buni”.


În același timp, acest stil de viață poate deveni și anost, a afirmat Ulrich. „Mă aflu adesea la o răscruce de drumuri în mintea mea, unde mănânc aceeași porcărie la micul dejun în fiecare zi, mănânc același gunoi la prânz în fiecare zi, mai mult sau mai puțin același lucru la cină în fiecare zi. Mă bazez foarte mult pe rutină și îmi place foarte mult disciplina. Dar de îndată ce iau o pauză de la asta, mă gândesc: «Am nevoie de tofu la cină. Și am nevoie de proteine. Și am nevoie de asta și de aia». Și stau acolo și mă întreb: «Serios? Nu poți să te duci la un restaurant cu prietenii tăi și să mănânci ce e în meniu? Trebuie să fii atât de rigid?». Dacă ai putea sta de vorbă cu tine însuți la 22 de ani, aș spune: «Pe bune? Așa ai ajuns?». Așa că e o luptă constantă între aceste două abordări.”


Lars Ulrich i-a menționat pe Paul McCartney și Mick Jagger, spunând că îl inspiră faptul că la vârsta lor încă fac show-uri mari și complexe. „Și cred că atâta timp cât umerii, gâturile, genunchii și spinările vor continua să funcționeze pentru cei patru băieți de la Metallica, vom continua să facem asta încă 20 de ani - cu tot cu albușurile de ou și tofu”.