Rock News

Bucium încheie turneul de lansare a noului album cu un concert în București, cu invitații speciali, Taking Back August

Bucium încheie turneul de lansare a noului album, „Zimbrul Alb”, cu un concert în București, în Club Fabrica, vineri, 21 aprilie. Alături de Bucium vor urca pe scenă și Taking Back August, un nume din ce în ce mai sonor printre iubitorii de metalcore și nu numai, proaspăt intrați în portofoliul BandBook.

La concertul din Fabrica vom auzi, în premieră, o nouă piesă Bucium, „Frica”. De asemenea, Taking Back August lansează și ei o nouă melodie, „Omega”, ce va fi însoțită și de un videoclip.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Este ecoul contemporan al experiențelor noastre colective, de la ancestral până în prezent. Trupa ne va oferi o experiență muzicală unică, în care vom fi coautori onorifici ai unui viitor plin de promisiuni.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Noul album „Zimbrul Alb” este unul conceptual și are ca temă astronomia populară. Dintotdeauna oamenii au fost fascinați de tainele cerului, stelelor, astrelor, întreaga spiritualitate și mitologie planetară bazându-se pe relația dintre oameni și ele. Nu există nicio cultură în care cerul să nu fie prezent. Ideea care s-a cristalizat la început a fost această galaxie imaginară – a zimbrului alb, care să conțină poveștile trupei.