Rock News

Chitaristul Toto, Steve Lukather, se pregătește să lanseze al nouălea album solo

„Brigdes” se numește cel de-al nouălea material solo de studio la care a tot lucrat chitaristul Toto și pe care îl va lansa oficial pe 16 iunie

Odată cu anunțul lansării, Steve Lukather a făcut public și primul extras de pe viitorul disc. Piesa se numește „When I See You Again” și îl surprinde pe muzician într-o colaborare cu colegii săi de trupă, Joseph Williams și David Paich. Cei trei au scris melodia   împreună  cu Stan Lynch, fost baterist al trupei Tom Petty and the Heartbrakers. 

Legătura dintre Lukather și Lynch se duce înapoi în timp până la primul album solo al chitaristului, în 1989. Bateristul a lucrat atât cu Lukather, cât și cu Toto în tot acest timp, în special pentru „Tabu”, album Toto din 1995, pentru care a scris o bună parte din muzică. 

Viitorul album solo va include colaborări similare despre care muzicianul a afirmat într-un comunicat citat de publicația UCR că „le văd ca pe o punte între muzica mea și muzica Toto”. 

Despre formația Toto, artistul a adăugat că aceasta „nu va înregistra niciodată un alt album de studio”, reluând un subiect despre care a mai vorbit și în trecut. „Asta e pe cât de aproape putem ajunge de acel țel. Încă ne place să scriem, să creăm și să înregistrăm împreună și, fără îndoială, vom continua să lucrăm unul cu celălalt la aparițiile noastre solo”, a precizat Lukather. 


Lista pieselor care vor fi incluse pe albumul „Bridges” al lui Steve Lukather:

1. "Far From Over"

2. "Not My Kind of People"

3. "Someone"

4. "All Forevers Must End"

5. "When I See You Again"