Rock News

Dolly Parton va colabora cu John 5 pe albumul rock în lucru

După ce a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame, Dolly Parton a anunțat că va înregistra un album rock cu mai mulți rockeri consacrați. John 5, noul chitarist Mötley Crüe, a înregistrat deja o piesă pentru viitorul album

Parton a făcut senzație anul trecut după ce a refuzat să fie inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame, de teamă că „nu își merită acest privilegiu”. Totuși, după ce i-au fost clarificate criteriile de calificare, aceasta a acceptat onoarea și a promis că va începe numaidecât să înregistreze un album rock, care să conțină nume grele din acest gen muzical. Când a venit momentul ceremoniei, Parton, îmbrăcată în piele ca și colegul său de nominalizare Rob Halford, a debutat un cântec rock original intitulat „Rockin'” despre călătoria ei spre rock.

Dolly Parton continuă să culeagă talente de renume pentru primul ei album rock. Chitaristul trupei Mötley Crüe, John 5, e cea mai nouă adăugire la colecția muzicienilor ce vor face echipă cu simbolul muzicii country. Deși în acest moment se știu puține detalii despre colaborarea lor, John 5 a confirmat că a cântat recent la chitară pe un cântec pentru Parton. „Sunt atât de onorat că am avut ocazia să cânt la chitară la una dintre piesele de pe viitorul album al lui Dolly Parton”, spune 5. „O ascult pe Dolly de când mă știu... cuvintele nu pot descrie cât de emoționat sunt”.

John 5 nu e singurul membru Mötley Crüe recrutat pentru a cânta pe album. Nikki Sixx a dezvăluit, în martie, că a înregistrat părți de bas pentru viitorul album. Sixx a comunicat pe Twitter săptămâna trecută că atât el, cât și John 5 au fost împreună în studio „scriind riff-uri la întâmplare” și, deși ar fi ușor să facem o punte de legătură cu Mötley Crüe, cei doi ar putea lucra la muzică și în afara trupei lor actuale.

Dolly a împărtășit câteva detalii suplimentare la rândul ei. Ea a confirmat că fostul vocalist al trupei Journey, Steve Perry, va cânta pe albumul în lucru. De asemenea, ea și-a exprimat dorința de a-i reuni pe Robert Plant și Jimmy Page pentru o nouă versiune a piesei „Stairway to Heaven”, pe care intenționează să o reinterpreteze cu propria amprentă, printre alte câteva piese, precum „Free Bird” de Lynyrd Skynyrd și „Purple Rain” de Prince. În prezent, nu a fost anunțată o dată concretă de lansare.