Rock News

S-a lansat „Thunderflix”, primul serviciu de streaming pentru concerte metal

Thunderflix e prima platformă de streaming video, după tiparul Netflix, dedicată în întregime heavy metalului și promite să plătească artiștii mai mult decât primesc de la Spotify și YouTube

O nouă platformă de difuzare video s-a lansat și se adresează în mod direct fanilor heavy metal. Thunderflix e disponibilă pentru 6,99 dolari americani pe lună și se lansează cu videoclipuri de lungmetraj de la Black Sabbath, Aerosmith, Slipknot, Iron Maiden și mulți alții. Serviciul a fost lansat de Samuel Douek, un fost coordonator de marketing de la Nike, care a lansat și Festivalul De Film Hola Mexico din Los Angeles în 2006. E disponibil în întreaga lume (deși în prezent este blocat în Rusia) prin intermediul oricărui computer, dispozitiv mobil sau televizor cu acces la streaming. 

„Filmul a fost întotdeauna munca mea de-o viață, dar metalul greu a rămas în sufletul meu de când eram un copil de 6 ani”, a declarat Douek pentru publicația „IndieWire”. 

Printre filmele disponibile la lansare se numără „Day Of The Gusano: Live In Mexico” de la Slipknot, „The End” de la Black Sabbath, „Live At Finsbury Park” de la Rage Against The Machine, „Scream For Me Sarajavo” de la Bruce Dickinson și „Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story”. Thunderflix promite să ofere fanilor un mix de „lansări noi, spectacole live, documentare, imagini din spatele scenei și conținut oficial de la artiștii lor favoriți”, conform unui comunicat de presă.

Pe site, echipa Thunderflix a declarat că pagina a fost „programată pentru a fi cea mai mare și cea mai la curent bibliotecă de lansări noi, spectacole live, documentare, imagini din culise și conținut oficial - Thunderflix va găzdui tot ce înseamnă metal. Platforma noastră promite, de asemenea, plăți pentru proprietarii de conținut mult mai mari decât cele pe care le-ar primi de obicei de la servicii de streaming precum YouTube și Spotify”.