Rock News

Mike Shinoda nu și-a dorit niciodată să fie parte a nu metalului

Mike Shinoda de la Linkin Park își aduce aminte de începuturi cu ocazia aniversării de 20 de ani a albumului „Meteora”

Mike Shinoda a susținut recent că membrii din Linkin Park nu au vrut niciodată să se asocieze cu climatul toxic și dur al stilului nu metal din anii ‘90-2000. Acesta a declarat pentru publicația Vulture că „ceea ce nu ne plăcea la atmosfera de pe scenă era faptul că se cânta un rock foarte «frățesc»", spune el. „Era masculinitate toxică. Nu cunoșteam încă termenul. Pur și simplu, nu ne plăcea că totul se referea la porcăriile de băieți duri, iar noi nu ne identificam cu ele. Așa că nimeni nu a vrut să semneze cu noi pentru că nu ne potriveam. Nu ne puteau vedea pe scenă.”

El a mai afirmat că înainte ca Chester Bennington să intre în trupă, Xero, cum se numea pe atunci, au trecut printr-o perioadă dificilă, în care nicio casă de discuri nu voia să  semneze cu ei și că erau excluși din cercurile indie și underground. „Cineva mi-a spus: «Dacă voi ați deschide un concert cu Kid Rock sau Limp Bizkit, v-ați lua-o pe coajă». A fost o glumă, nu? Dar probabil că e adevărat, cel puțin pentru mine. Aș fi fost bătut. Chester nu ar fi fost. Și el ar fi nenorocit pe cineva”.

Shinoda a mai vorbit despre atmosfera ciudată din cercurile muzicienilor de metal din acea vreme în 2020, într-un interviu pentru Metal Hammer. Acesta povestea că nu se simțea confortabil ca trupa să fie catalogată drept una de nu metal, însă a recunoscut că exista un anumit nivel de entuziasm în jurul scenei de rock. „Nu mi-am dorit niciodată să fac parte din nu metal”, a recunoscut el. „A fost un moment în care acest termen, semnificația lui, era de fapt destul de mișto. E aproape imposibil de imaginat! Îmi amintesc când a apărut Korn și când au apărut primele două albume ale celor de la Deftones și, indiferent ce crezi despre un grup precum Limp Bizkit, primul lor album a fost foarte crud. Existau toate aceste grupuri precum Snot și Hed PE, și nu era o muzică inteligentă, dar era ceva cu adevărat visceral și un amestec important de culturi”.

Linkin Park va lansa o reeditare specială cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a celui de-al doilea album Meteora, pe 7 aprilie, într-o multitudine de formate noi, inclusiv o ediție limitată Super Deluxe Box Set, Deluxe Vinyl Box Set cu patru LP-uri și 3 discuri Deluxe pe CD și în format digital.