Rock News

Whitesnake nu revine anul ăsta pe scenă, din spusele lui David Coverdale

David Coverdale susține că rămâne la fel de dedicat turneului de adio Whitesnake, dar că problemele sale de sănătate, cumulate cu umărul rănit, fac dificilă determinarea momentului în care el și colegii lui vor reveni pe scenă

O varietate de motive care țin de sănătatea membrilor Whitesnake i-au determinat pe aceștia să facă un pas în spate de la viața de turneu. Chitaristul Reb Beach ratase mai multe spectacole din turneul de adio, toboșarul Tommy Aldridge s-a confruntat cu o afecțiune pe care nu a dezvăluit-o. În cele din urmă, și Coverdale a fost forțat să  se retragă temporar de la viața trepidantă de turneu, atunci când starea sa de sănătate i-a determinat pe medici să-i interzică să mai urce pe scenă. 

La scurt timp după aceea, vocalistul a anunțat că Whitesnake se va retrage și din show-urile planificate în SUA și Canada cu Scorpions, invocând că motivul stă în spatele unei „infecții persistente a căilor respiratorii superioare”.

„Anul trecut a fost  compromis total. Fără nicio îndoială, am avut parte de cea mai gravă infecție a sinusurilor pe care am avut-o vreodată în viața mea.", spune Coverdale pentru publicația UCR. „Timp de șapte luni, am luat antibiotice din ce în ce mai puternice și steroizi îngrozitori”, a adăugat el.

Acesta a povestit că medicii au reușit să-i stabilizeze starea de sănătate până în ianuarie, menționând că „rămășițele acestei infecții ridicole ar trebui să fie gestionabile”. Coverdale și-a sfătuit deja colegii de trupă să-și facă alte planuri, spunându-le: „Nu știu cum va arăta starea mea de sănătate în 2023”.