Rock News

Joe Perry (Aerosmith) și Ronnie Wood (Rolling Stones), noile nume pentru line-up-ul tributului lui Jeff Beck

Concertele organizate în memoria muzicianului Jeff Beck au fost programate pe 22 și 23 mai, la Royal Albert Hall, în Londra, iar lista artiștilor care se alătură line-up-ului crește

Concertele omagiale vor fi orchestrate de predecesorul lui Beck din Yardbirds, Eric Clapton. Pe lista artiștilor confirmați până acum se numără Rod Stewart, Billy Gibbons, Derek Trucks, John McLaughlin, Joss Stone, Gary Clark Jr., Doyle Bramhall, Robert Randolph, Imelda May și Johnny Depp.

Beck a murit în ianuarie, după ce s-a infectat cu meningită bacteriană. Acesta avea 78 de ani.

Ultima dată când Ronnie Wood, fost membru al Jeff Beck Group, a cântat cu Beck a fost în 2018. La vremea aceea, Wood lucra la albumul său live în semn de omagiu pentru Chuck Berry. 

„Jeff Beck a fost Salvador Dali al chitarei”, a scris Joe Perry pe Instagram după vestea morții lui Beck. „Să-l urmărești cântând însemna să-l auzi pe alchimistul suprem al corzilor în timp ce crea magie într-o lume a sa. Odată cu trecerea lui, lumea e un loc mai sărac”, a mai adăugat Perry.

Ambele concerte de luna viitoare de la Londra sunt sold out. Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, veniturile provenite de pe urma biletelor vor fi donate către Folly Wildlife Rescue din Kent, Marea Britanie, ca un semn de susținere a cauzelor de mediu cărora li se dedica Beck.