Rock News

O nouă înregistrare The Beatles a ieșit la iveală după 60 de ani

La 60 de ani de când a fost făcută, a apărut o nouă înregistrare The Beatles. Acum, materialul e cea mai veche imprimare a unui concert live a trupei de care se știe

O înregistrare de o oră cu trupa trupei Beatles cântând live în aprilie 1963 a fost făcută publică. Caseta a fost realizată de John Bloomfield, în vârstă de 15 ani la vremea respectivă, elev al internatului Stowe pentru băieți din Buckinghamshire. Pe 4 aprilie 1963, Beatles a concertat în amfiteatrul școlii după ce unul dintre elevii acesteia, David Moores, i-a scris managerului grupului, Brian Epstein. Pentru a acoperi taxa trupei de 100 de lire sterline, Moores a vândut bilete colegilor săi de școală.

Beatles au inclus în setlist o colecție de cover-uri, precum „Too Much Monkey Business” de Chuck Berry, plus piese de pe albumul lor de debut. Printre acestea a fost și „Please Please Me”, care tocmai fusese lansat, de doar două săptămâni. După ce se întorses târziu de la o sesiune de înregistrare, trupa a reușit să cânte 22 de melodii într-o oră și chiar a răspuns câtorva solicitări din public. 

Șase decenii mai târziu, banda are o mare importanță istorică. În aprilie 1963, Beatles încă își construiau calea către succes. Aveau să treacă încă zece luni până când aveau să pună piciorul pe pământul Statelor Unite ale Americii.