Rock News

Noua mască inedită a lui Jay Weinberg, toboșarul Slipknot

Jay Weinberg de la Slipknot a colaborat cu un artist japonez care a creat o mască specială pentru KnotFest Japonia

Jay Weinberg, toboșarul Slipknot, a dezvăluit o nouă mască impresionantă, concepută special pentru cele două spectacole Knotfest pe care trupa le-a susținut în Japonia în weekend. Trupa a cântat în serile de 1 și 2 aprilie în orașul Chiba la concertul Knotfest Japonia.

Deși Slipknot așteaptă ocazia lansării albumelor ca să dezvăluie măști noi, Weinberg a considerat că aceasta e mult prea frumoasă și nu a mai avut răbdare. Și pe bună dreptate! Masca a fost creată de Solid Blackline, un artist plastic din Japonia.  

Weinberg a declarat pe Instagram că „e o onoare să colaborez cu pictorul japonez Solid Blackline pentru masca mea din weekend, concepută special pentru Knotfest Japonia. Formele organice și fluide, puse în evidență de contrast ridicat, evocă sentimente de misticism și frumusețe, echilibrate în dualitatea dintre haos și ordine pe care o simți ca vizitator în această țară minunată. Într-adevăr, nu există o modalitate mai bună de a ne cufunda și mai mult în tot ceea ce reprezintă Knotfest Japan - de a împărtăși dragostea noastră pentru Japonia și pentru bogata sa cultură artistică - decât să construim un pod între forma noastră proprie de manifestare și talentele locale în weekend."

Pe mască, o veritabilă capodoperă, apare și simbolul celui de-al treilea ochi, un element proeminent în culturile asiatice, care semnifică protecție și înțelepciune. 

Turneul Slipknot va fi reluat pe 18 mai în Florida, SUA ,și se va încheia pe 30 iunie în Spania.