Rock News

Ozzy Osbourne revine pe scenă! Ce alte lucruri se mai întâmplă în lumea rock?

Ca în fiecare luni, de la ora 16:30, am fost în studioul Rock FM, unde am vorbit în direct la „Rock Driver” cu Cristian Hrubaru despre știrile din rock

Ca în fiecare zi de luni, începând cu ora 16.30, ajung în studioul Rock FM, la invitația lui Cristian Hrubaru pentru a discuta despre noutățile din lumea muzicii rock. Săptămâna aceasta am vorbit despre revenirea pe scenă a legendarului Ozzy Osbourne, noul demo făcut public de Jimmy Page de la Led Zeppelin, precum și despre lansările muzicale, atât în plan național, cât și internațional. 

Vești bune de la Ozzy Osbourne! 

Sharon, soția lui Ozzy, a anunțat oficial că muzicianul face toate eforturile posibile pentru a se repune pe picioare după problemele de sănătate care l-au făcut să renunțe recent la viața de turneu, iar acesta promite că va urca pe scena Power Trip Festival, în a doua seară a evenimentului, pe 7 octombrie 2023. 

Power Trip Festival e unul dintre cele mai mari evenimente dedicate muzicii rock din Statele Unite ale Americii, care, anul acesta, are loc între 6 și 8 octombrie. Line-up-ul din această ediție îi reunește pe scenă pe legendarii Guns N Roses, Iron Maiden, AC/DC, Ozzy Osbourne, Metallica și Tool. 


Un nou demo nemaiauzit de la Led Zepplin a fost publicat de Jimmy Page 

„The Seasons” e o variantă inițială pentru chitara care se aude în celebrul „The Rain Song” și pe care Jimmy Page l-a publicat pe canalele oficiale ale trupei în urmă cu câteva zile, pentru a marca o jumătate de secol de la lansarea albumului pe care se regăsește cântecul. 

Page lucrase la linia melodică a piesei la începutul anilor ’70, pe chitara lui de acasă, și a denumit acel demo „The Seasons”. El a menționat într-un interviu din 2014 că demo-ul a fost printre cele la care ținea cel mai mult, însă că, din păcate, la momentul respectiv, înregistrările fuseseră pierdute. 

Din fericire, „The Seasons”, care avea să devină „The Rain Song”, de pe albumul „Houses of the Holy”, a fost regăsit, iar acum e disponibil online pentru urechile iubitorilor muzicii rock. 

„Houses of the Holy” a aniversat, pe 28 martie, 50 de ani de la lansare. 


Un nou album în rock-ul românesc, lansat săptămâna asta! 

Nu uitați că zilele acestea, Coma lansează albumul „Acordul părinților”. Discul reprezintă un experiment desfășurat în timpul pandemiei de COVID-19, când toți membrii au stat în casă și au compus individual piese care acum se vor regăsi împreună pe noul material discografic. 


The Smashing Pumpkins a lansat “SPELLBINDING” 

Trupa de rock din America, fondată în 1988, a lansat primul single din actul trei al „ATUM”. Proiectul reprezintă o întreagă operă rock și e împărțit în trei acte muzicale, ca un libret clasic de operă. 

Actul III va fi disponibil începând cu data de 5 mai, după ce Actul I a fost scos în noiembrie 2022, iar Actul II în luna februarie a acestui an. 

„ATUM” e cel mai ambițios proiect la care trupa a lucrat vreodată, fiind alcătuit dintr-un total de 33 de piese noi și fiind o continuare a discurilor lansate de aceștia în 1995 („Mellon Collie and the Infinite Sadness”) și 2000 („Machina/The Machines of God”).