Morning Glory

Zdob Și Zdub alături de Cuibul au lansat o baladă la „Morning Glory”

Azi-dimineață la matinal, două dintre cele mai îndrăgite trupe de peste Prut au cântat în avanpremieră o piesă și au vorbit despre istoria muzicii lor

Cine se trezește dimineață, ascultă cele mai mișto piese noi! Gloryoșii i-au avut invitați la „Morning Glory” pe membrii trupelor Zdob Și Zdub și Cuibul. Primul punct pe ordinea de zi a fost analiza, sau mai degrabă, modificarea versurilor din cântecelul „Oac Oac Diri Diri Dam”, astfel încât copiii să nu își mai bată joc de săraca broscuță mică, strâmbă. Pe bună dreptate, nu e normal să luăm peste picior broscuțele în dificultate.

Trecând la lucruri mai serioase, Igor Dînga și Roman Iagupov au depănat amintiri, de pe vremea când Zdob Și Zdub se numea The Noise și era la început de drum. Roman a spus călduros că pentru tineretul anilor ’90, din Chișinău, Cuibul era un simbol al libertății. Cele două trupe s-au cunoscut la începutul anilor ’90, când Roman era student. Amenajase, împreună cu alți artiști, un spațiu de repetiții la subsolul școlii, unde ascultau formații mari de hardcore precum Pearl Jam și Sepultura. Igor, rămas impresionat de ce cântau băieții pe vremea aceea, i-a chemat să deschidă concertul Cuibul din 1994. Le-a și sugerat să își schimbe numele acela banal și, iată, așa au ajuns să se numească Zdob Și Zdub. 

La finalul emisiunii, artiștii și-au unit forțele și au făcut o cântare fenomenală, în cadrul căreia au interpetat pentru prima dată balada „Floarea Soarelui”. De dimineață muzicienii au dovedit încă o dată că „România Are Sânge De Rocker”, dar și Republica Moldova! Pentru discuția integrală și concertul de azi-dimineață, emisiunea, sub formă de podcast, e la noi pe site.


Morning Glory - 31.03.2023 - invitați Zdob și Zdub (România are sânge de rocker)

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:38:09

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32

Morning Glory - 26.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:07