Rock News

Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea

Chitaristul Brian May a fost onorat cu titlul de cavaler, pentru contribuţiile aduse muzicii şi pentru activitățile caritabile marți, (14 martie), la Palatul Buckingham, scrie BBC.

Brian May a spus că speră că noua calitate de cavaler îi va oferi „puțin mai multă influență”.

„Poate că mai mulți oameni mă vor asculta mai mult decât până acum, dacă este Sir Brian la telefon”, a spus May, care a vorbit cu The Associated Press prin Zoom din casa lui din Windlesham, Surrey.

El a fost printre sutele de artiști, lideri comunitari și sportivi care au fost recunoscuți pe prima astfel de listă care a fost semnată de regele Carol al III-lea.

May a militat împotriva sacrificării bursucului și a vânătorii de vulpi printr-un grup de protecție a animalelor pe care l-a fondat în 2010 – numit „Save Me”, după cântecul Queen din 1980. Unele animale pe care le-a salvat de-a lungul anilor au fost eliberate pe pământurile pe care este proprietar.

„Am simțit de mult timp că am avut această idee falsă că oamenii sunt singura specie importantă de pe planetă și nu cred că un vizitator extraterestru ar vedea lucrurile în acest fel. Cred că fiecare specie și fiecare individ are dreptul la o viață decentă și la o moarte decentă”, a spus el.

El a recunoscut că avea deja „o anumită putere în lume, în principal datorită muzicii, evident”, ceea ce i-a permis să meargă în alte domenii, cum ar fi astrofizica și să lucreze în stereoscopie sau imagistica 3D. Și-a luat doctoratul la Imperial College, Londra în 2007.

Brian May a primit anterior titlul de Comandant al Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth II în 2005.

Foto: captură YouTube.