Rock News

Eric Clapton anunță concerte tribut pentru Jeff Beck cu Johnny Depp, Rod Steward și Billy Gibbons printre invitați

Spectacolele speciale vor avea loc în Londra, la Royal Albert Hall, pe 22 și 23 mai și vor „onora memoria și măiestria” lui Beck, care a murit subit pe 10 ianuarie, la vârsta de 78 de ani.

Lui Clapton urmează să i se alăture la concerte o mulțime de „colegi și prieteni”, inclusiv Johnny Depp, Rod Stewart, Imelda May, Gary Clark Jr și Joss Stone. De asemenea, sunt programați să apară Rhonda Smith, Anika Nilles și Robert Stevenson - din trupa live a lui Jeff Beck.

Mai mulți muzicieni vor fi confirmați pentru spectacol, lista completă a invitaților urmând să fie finalizată mai aproape de data spectacolelor.

Potrivit unui comunicat de presă, veniturile excedentare din spectacole vor fi donate către Folly Wildlife Rescue, din Kent, Marea Britanie. 

Beck a devenit faimos cu The Yardbirds, trupă căreia i s-a alăturat în 1965, înlocuindu-l pe Clapton. Cei doi muzicieni au continuat să facă turnee împreună ca soliști, în ultimii ani. În 2018, Beck a vorbit despre „rivalitatea incomodă” din trecut cu Clapton.

Clapton i-a adus un omagiu lui Beck pe rețelele de socializare după aflarea veștii morții chitaristului, la începutul acestui an. „Întotdeauna și pentru întotdeauna’”, a scris el, adăugând și o fotografie a regretatului artist.

Foto: Getty Images/ Guliver.