Rock News

Retrospectiva ultimelor lansări rock

Primăvara asta a venit cu multe lansări în industria muzicii rock, atât pe plan național, cât și internațional. Am fost în această după-amiază la „Rock Driver” unde am povestit cu Cristian Hrubaru despre noile single-uri Metallica, Celelalte Cuvinte, sau Peter Gabriel.

Primăvara vine cu vești bune pentru ascultătorii de muzică rock. Mai multe trupe, românești și internaționale, au scos în ultima perioadă single-uri sau albume noi. Despre cele mai recente lansări muzicale am vorbit cu Cristian Hrubaru în această după-amiază la „Rock Driver”, în direct pe #RockFM

Pe plan autohton, în ultima perioadă am avut parte de noi adăugări pe piața muzicală de la mai multe trupe, reprezentante ale mai multor generații de public. IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro a scos, în urmă cu câteva zile, o colaborare cu Felicia Filip, „Mă întorc acasă”, o revenire a unei colaborări de care sunt sigur că multora ne era dor. 

În ultimul weekend al lunii februarie, bucureștenii au avut parte de două concerte faine de lansare de single. Alternosfera a lansat „Imnuri de război” la Arenele Romane, iar Anton a scos „Oglinda timpului”, o colaborare muzicală cu Cristian Hrubaru. Tot recent s-a lansat și „Fire all weapons” al trupei Scarlet Aura.

La capitolul single-uri, noi sunt de menționat și Celelalte Cuvinte și E-an-na, care au scos fiecare câte un extras de pe viitoarele albume care se vor lansa în doar câteva zile. Cântecul celor de la Celelalte Cuvinte se numește „3 în 1” și vine cu puțin timp înainte ca titanii rockului românesc să le prezinte fanilor următorul material discografic. Aceștia vor inaugura albumul „Lumea asta” cu un concert în Hard Rock Cafe, pe 17 martie, după care vor pleca într-un turneu național de promovare. Și tinerii de la E-an-na se pregătesc de lansarea unui album, chiar săptămâna asta, pe 10 martie. Recent, totuși, au mai oferit fanilor un ultim extras de pe viitorul material, care se numește „Fântânile de la capătul lumii”. 

Pe plan internațional, Metallica a încheiat săptămâna trecută cu „If Darkness Had a Son”, piesă care se va regăsi pe „72 seasons”, ce urmează să fie scos pe 14 aprilie


Peter Gabriel revine cu un album nou și a publicat recent un track cu numele „The court”. Tot la capitolul reveniri, Extreme ne-a surprins pe toți cu anunțul unui nou disc, după 15 ani de absență din muzică.  Până vedem albumul, putem asculta „Rise”, care e însoțit și deun videoclip foarte fain. 

La capitolul albume, 24 februarie a fost o zi aglomerată. Godsmack, Gorillaz și Adam Lambert aucontribuit fiecare la marea bibliotecă muzicală a lumii cu câte un nou album. Le-am ascultat pe toate, însă, personal, mă declar deja un fan „Lighting Up The Sky”, discul celor de la Godsmack, care au concertat toamna trecută la București

Cum menționam în emisiunea lui Cristian Hrubaru, primăvara și toamna sunt perioade optime pentru lansări și anunțuri în plan muzical. Dacă asta e o listă cu o parte din cele mai interesante titluri proaspete lansate deja în rock, mai așteptăm câteva noutăți în viitorul apropiat. Poate cel mai așteptat album al anului, în muzica rock, e „72 seasons” de la Metallica, pe care-l vom auzi pe 14 aprilie. Powerwolf, cei care concertează anul ăsta pe 6 iunie, la Romexpo, scot și ei un album pe 7 aprilie. Tot pe 7 aprilie a anunțat și Coma un concert de lansare a noului disc, în București. 

În fine, The Mono Jacks aduce primăvara asta o noutate pe scena alternativului românesc. Trupa scoate noul album, pe care-l vor inaugura în cel mai mare concert al lor de până acum, pe 12 mai, la Sala Palatului. Concertul va fi urmat de un turneu național de promovare.