Rock News

Metallica lansează mult-anticipata piesă „If Darkness Had a Son”

După ce au promovat mici extrase din el pe TikTok, trupa a lansat videoclipul celui mai recent single de pe „72 Seasons” în întregime

După ce Metallica a oferit copiilor de pe TikTok fragmente din noul lor cântec „If Darkness Had a Son”, legendele metalului au dezvăluit miercuri, în întregime, piesa epică de șapte minute de pe albumul „72 Seasons”.

Piesa este însoțită de un videoclip regizat de Tim Saccenti, care surprinde Metallica interpretând piesa într-un studio din Los Angeles pe 9 ianuarie 2023.

„'72 Seasons' - primii 18 ani din viața noastră care ne formează adevăratul sau falsul nostru sine”, a spus anterior Hetfield despre titlul albumului, conform „Rolling Stone”. „Conceptul conform căruia părinții noștri ne-au spus "cine suntem". O posibilă catalogare a personalității pe care o avem. Cred că cea mai interesantă parte a acestui album este studiul continuu al acestor credințe de bază și modul în care ne afectează percepția noastră asupra lumii de azi. O mare parte din experiența noastră de adulți e o reconstituire sau o reacție la aceste experiențe din copilărie. Prizonieri ai copilăriei sau eliberarea de aceste legături pe care le purtăm.”

Metallica va porni din nou la drum în aprilie, începând în Europa - în aceeași lună în care va fi lansat „72 Seasons” - pentru „M72 Tour”, care va dura doi ani. În timpul turneului, Metallica va cânta câte două nopți în fiecare oraș, cu setlist-uri care vor reda piese diferite în fiecare dintre seri. Turneul va începe în America de Nord în august 2023, cu Pantera și Mammoth WVH la pachet.