Rock News

Solistul Bucium a lansat un single solo

„Feciorie, târziu” e cel mai recent single lansat de Andi Dumitrescu din proiectul său solo. Piesa e scrisă pe versurile poetului Ion Caraion

Andi Dumitrescu, solistul trupei rock Bucium, are planuri mari anul ăsta pentru cariera sa solo. Muzicianul a anunțat că în toamnă își va lansa noul album solo, care se va numi „Orbitor”. Pentru cei nerăbdători să-l audă, Andi a publicat un extras de pe viitorul material discografic. Piesa se numește „Feciorie, târziu”, o piesă cu o istorie lungă pentru artist. 

Single-ul de pe viitorul album a fost compus în anul 1999, aducând-i lui Andi Dumitrescu locul unu la festivalul național de folk „Om bun”. Pianul a fost mai apoi înregistrat în 2003 de către Nona Stanciu, pianist și corepetitor al naționalei de gimnastică a României în anii ’80. Pe pianul înregistrat în acea sesiune a fost reorchestrată piesa alături de Corina Gheorghe la vioară (Bucium, Clouds), Iuliana Gheorghe la violoncel (ex-Tiarra), Cristian Răducanu la tobe (Bucium)  și Dan Georgescu la bas și inginer de mix (byron, Kumm).

Mă bucur enorm că o piesă ce împlinește anul acesta 24 de ani a ajuns, în sfârșit, să aibă o viață proprie și că are o parte din Nona, care de ceva vreme nu mai e printre noi. Cred că e prima poezie erotică pe care am găsit-o în literatura română și cred că merită să fie mult mai cunoscută” declară Andi Dumitrescu.