Morning Glory

Valeriu Nicolae ne prezintă situația lipicioșylor

Am lăsat la o parte problema nesuferiților și am trecut la o problemă mult mai importantă, aceea a lipicioșylor de la Casa Bună

Azi-dimineață, realizatory l-au invitat la cafelutsa cea de toate zilele pe Valeriu Nicolae, vechi prieten al emisiunii, pentru a vorbi despre noutățile de la Asociația Casa Bună. 

Cabana de la Nucșoara, construită cu ajutorul oamenilor minunați de la Bikers For Humanity, care va fi parte din tabăra pe care Asociația Casa Bună o va construi, va fi gata curând. Observatorul astronomic va fi ridicat și va deveni funcțional până în vară. Veștile bune nu se încheie aici. „Școala Bună”, proiectul de educație al asociației, ia amploare. Valeriu povestea că, în comparație cu anii trecuți, când voluntarii căutau și aduceau copii, anul acesta există deja o listă de așteptare destul de lungă cu micuți dornici să învețe și să facă sport. Lipicioșy au instructori de fotbal, tenis și baschet, iar Valeriu Nicolae susține că sportul le oferă un gen de disciplină care rodește chiar și la meditații. Echilibrul dintre învățat și sport are rezultate foarte bune pentru copii. 

Asociația Casa Bună are în plan să construiască și să faciliteze și o grădiniță. Valeriu Nicolae a subliniat importanța începerii educației cât mai devreme, astfel încât atunci când copiii încep să meargă la școală, să se simtă pregătiți și încrezători. Lipsa educației preșcolare poate avea ca rezultat generații de copii nepregătiți pentru sistemul educațional și cărora nu le va plăcea să meargă la școală. Grădinița ar putea face o diferență de la cer la pământ. 

De aceea, Valeriu încurajează lumea să meargă la Auchan, un partener important pentru asociație, și să cumpere tricourile Morning Glory. În plus, a cerut ajutor lanțului de supermarket-uri cu donații de alimente. Asociația Casa Bună a putut asigura, cu ajutorul Auchan, mâncare pentru aproximativ 200 de persoane, însă ar dori să mărească impactul. Cum spune Valeriu, atunci când familiile nu duc lipsă de hrană, iar problema mesei e ameliorată, copiii se țin cu mai multă ușurință de școală. 

Pentru a asculta poveștile spuse de realizatory și de Valeriu Nicolae la matinal, găsiți episodul de azi sub formă de podcast la noi pe site. 

Morning Glory - 30.01.2023 - invitat Valeriu Nicolae de la Asociația Casa Bună

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:45:31

Morning Glory - 23.04.2024 - Emanuel Pârvu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:25:01

Morning Glory - 22.04.2024 - Cuibul + Zdob și Zdub Live

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:55

Morning Glory - 19.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:37

Dacă sunteți dornici să faceți o faptă bună și sunteți persoane mai degrabă practice, aflați cum vă puteți implica pe site-ul Asociației Casa Bună