Rock News

Paul Stanley: „Trăiește fără scuze, mori fără regrete”

Paul Stanley a transmis un mesaj în cadrul unei emisiuni, în care a vorbit despre determinare și despre artă plastică

Într-un episod al emisiunii „Big Rig”, apărut pe 27 ianuarie, Paul Stanley de la Kiss a vorbit despre propriile picturi, dar mai ales, despre ambiție și auto-cunoaștere. Artistul a rostit câteva cuvinte despre țeluri, despre echilibrul dintre muncă și inspirație, precum și despre importanța reflecției asupra propriilor capacități, păreri și ambiții. Discuția a pornit de la convingerea personală a muzicianului: „Trăiește fără scuze, mori fără regrete”.

„A-ți propune obiective nerealiste e de-a dreptul stupid”, a declarat acesta. Mesajul poate suna destul de dur, mai ales venind de la unul dintre cele mai mari staruri rock din lume, însă explicația din spatele cuvintelor e înduioșătoare. Stanley susține că timpul e prețios și că trebuie să ne cunoaștem și să realizăm lucruri care într-adevăr să ne împlinească. „Dacă aș fi devenit matematician, aș fi fost muritor de foame”. Solistul Kiss a mai susținut că ne facem un mare deserviciu atunci când ne amăgim, sperând să realizăm visuri de care nu suntem în stare: „Auto-evaluarea e esențială”.


În continuarea discuției, Paul Stanley a vorbit despre picturile pe care le creează. „Nu fac nimic pentru a impresiona pe cineva. Desigur, mă simt dezamăgit dacă arta nu îmi este apreciată, însă nu încep o lucrare de la premisa validării sociale”. Cât despre procesul de creație, Stanley a povestit că mai mult timp ia elaborarea conceptului, perioada în care gândește ideea și felul în care dorește să o aducă la viață, decât pictura în sine. Acesta a explicat: „’Cât timp ți-a luat să pictezi?’ 70 de ani. Îmi place să rumeg ideea”.

Intervievatorul a fost curios să afle dacă la concerte se vând și picturi sub formă de afiș. „Da”, a răspuns muzicianul, „Sunt de părere că oricine ar trebui să dețină obiecte de artă, chiar dacă nu își permit lucrările originale”. 


Luna viitoare, Stanley va expune cea mai recentă colecție de artă a sa la galeriile Wentworth din Florida, Maryland și Virginia. Va prezenta lucrări din „Black Series”, care cuprinde noi picturi originale, chitare pictate manual, lucrări pe metal și multe altele.

În ceea ce privește Kiss, aceștia se pregătesc să pornească în etapele finale ale turneului lor internațional de adio, cunoscut sub numele de „End of the Road Tour”. Vor cânta în Brazilia, Columbia, Chile și în Ohio, SUA, printre altele, și au precizat că vor susține ultimele lor concerte în Marea Britanie.


Picturi: Paul Stanley
Foto: Mihai Anghel